top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog betuigde zijn medeleven tijdens viering 4th of July op US-ambassade


Foto Kobi Gideon / GPO


President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog namen dinsdagavond deel aan de viering van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag, georganiseerd door de Amerikaanse ambassadeur Thomas R. Nides en zijn vrouw mevrouw Virginia Moseley.


De plaatsvervangende premier Naftali Bennett, de burgemeester van Jeruzalem, Moshe Lion, ministers van de regering, leden van de Knesset en buitenlandse ambassadeurs en diplomaten waren ook aanwezig.


"Voordat we beginnen, wil ik mijn diepste medeleven betuigen en geschokt zijn over de dodelijke massale schietpartij gisteren tijdens de parade van 4 juli in Highland Park. Helaas kennen wij, het volk van Israël, maar al te goed de realiteit van gelukkige gebeurtenissen die worden ontsierd door verdriet. Van kwaadaardige personages die ervoor kiezen om de onschuldigen aan te vallen op hun meest vreugdevolle momenten. Namens de staat Israël betuig ik ons ​​medeleven aan de families van de slachtoffers en bid ik voor het herstel van de gewonden.


Ambassadeur Nides, Virginia, geachte gasten, beste vrienden, wat een genoegen om deze Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag hier in Jeruzalem te vieren onder goede vrienden, oude en nieuwe.


Dit is de eerste vier juli, ik heb het voorrecht om te markeren als president van de staat Israël. Dit is ook de eerste "vierde" voor jou, Tom, als ambassadeur van de Verenigde Staten in Israël. Sinds u zeven maanden geleden uw geloofsbrieven heeft gepresenteerd, hebben uw energie, overtuiging en diepgevoelde band met Israël een diepe indruk op het Israëlische volk achtergelaten. Het is duidelijk hoe geïnvesteerd u bent in het leren van de Israëlische realiteit en het begrijpen van de schoonheid en complexiteit van de Israëlische samenleving.


Beste vrienden, voor ons en inderdaad voor het Israëlische volk is dit een echte Simcha, een vreugdevolle gebeurtenis die we graag delen. Sinds de oprichting meer dan twee eeuwen geleden is het Amerikaanse model een inspiratiebron voor de wereld geweest. De Verenigde Staten hebben zoveel gewichtige waarden verdedigd die ontleend zijn aan de Heilige Bijbel en het Joodse denken. Het heeft de wereldgemeenschap ongekende welvaart en veiligheid geschonken, de grenzen van individuele vrijheid verlegd en pionierswerk verricht op het gebied van vrijheid, gelijkheid en het nastreven van geluk.


De Israëlische en Amerikaanse volkeren zijn met elkaar verbonden door een diepe verwantschap, die onenigheid overwint en politieke overtuiging overstijgt.


De nauwe strategische alliantie die Israël en de Verenigde Staten delen, met name op het gebied van defensie en regionale veiligheid, vormt een fundamentele pijler van onze bilaterale banden. We zullen deze samenwerking of vriendschap nooit als vanzelfsprekend beschouwen. De opmerkelijke Amerikaans-Joodse gemeenschap vormt ook een essentieel onderdeel van het Amerikaanse mozaïek.


Het heeft de diepe vriendschap die onze naties delen verrijkt en Israël diep beïnvloedt dat teruggaat tot zijn vroege dagen.


Ik kijk reikhalzend uit naar de verwelkoming van president Biden in Israël, over slechts een paar dagen. De president is een oude vriend van Israël, die bekend staat om zijn geloof en vastberadenheid, maar ook om zijn warmte en fatsoen. Tom, breng onze oprechte felicitaties over aan president Biden en het Amerikaanse volk met deze viering.


Jij, Tom, bent een loyale vertegenwoordiger van de sterke waarden van de administratie die je heeft gestuurd en je bent een waar genoegen om mee samen te werken. We danken u en natuurlijk uw vrouw Virginia voor het hosten van dit mooie evenement, en we heffen het glas om te proosten op onze vrienden, het Amerikaanse volk:


Mogen de Amerikaanse kusten blijven dienen als een baken en een voorbeeld, en mogen we samen vieren voor de komende generaties. Ik wil besluiten met een genuanceerde kijk op een beroemde Joodse zegen: 'De Heer zal ons volk kracht geven; de Heer zal ons volk zegenen met vrede.' L'Chaim!"
37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page