top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog plant een bezoek aan Nederland zondag, maar mogelijk cancelt hij door oproep hem te arresteren van March 30 Movement

Bijgewerkt op: 8 mrt.


Foto GPO

Het officiële persbericht:


President Isaac Herzog vertrekt zondag 10 maart voor een bezoek van een dag aan Nederland. Zijn bezoek zal een reeks diplomatieke bijeenkomsten omvatten die gericht zijn op de inspanningen om de gijzelaars die Hamas in Gaza op brute wijze heeft vastgehouden, terug te sturen, evenals op het vergroten van het bewustzijn van de noodzaak om de zorgwekkende toename van antisemitisme in Europa en de rest van de wereld te bestrijden na de terroristische aanval van Hamas. van 7 oktober.

 

Tijdens zijn bezoek zal president Herzog deelnemen aan de inhuldiging van het Nationaal Holocaust Museum in Amsterdam. De officiële ceremonie zal plaatsvinden in de beroemde Portugese synagoge van de stad, in aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander van Nederland, samen met de president van Oostenrijk, Alexander van der Bellen, premier van Nederland, Mark Rutte, president van de Duitse Federale Raad (Bundesrat), Manuela Schwesig, de burgemeester van Amsterdam, en Joodse leiders van over de hele wereld.

 

Tijdens zijn bezoek zal de president worden vergezeld door de familie van wijlen majoor (res.) Yitzhar Hoffman, die in januari in de strijd tegen de terroristen is gesneuveld. De familie Hoffman werd tijdens de Holocaust gered door Nederlandse burgers die later werden erkend als Rechtvaardige onder de Volkeren.

 

Yitzhar Hoffman z'l. Foto via Times of Israel


Later zal president Herzog Den Haag bezoeken, waar hij premier Rutte van Nederland, president van der Bellen van Oostenrijk en andere hoge functionarissen zal ontmoeten. Er wordt ook verwacht dat de president families van Israëlische gijzelaars zal ontmoeten die het land bezoeken.

 

In elk van zijn bijeenkomsten zal president Herzog de voortdurende en vitale strijd ter sprake brengen om de vrijlating van alle door Hamas vastgehouden gijzelaars veilig te stellen. Hij zal ook de belangrijke noodzaak benadrukken om mondiaal antisemitisme te bestrijden, en de centrale rol van Israël in de Joodse wereld benadrukken.


Inmiddels melden Israëlische media dat president Herzog mogelijk zijn bezoek afzegt nu ar door Haroon Raza van de March 30 Movement, waar Dyab Abou Jahjah banden mee heeft, een oproep is gedaan om president Herzog te arresteren mocht hij in Nederland voet aan de grond zetten.

 

Raza beweert dat het handelen en nalaten van Herzog en zijn publieke verklaringen hebben bijgedragen aan de barre omstandigheden in Gaza, het hoge dodental, de poging om onevenredige militaire acties te rechtvaardigen door het volk van Gaza te ontmenselijken, en de vernietiging van heilige plaatsen en openbare gebouwen.


Onder verwijzing naar gedocumenteerd bewijsmateriaal van organisaties als Amnesty International, Human Rights Watch, B'Tselem en UNWRA heeft Raza er bij de Nederlandse autoriteiten op aangedrongen Herzog te arresteren zodra hij voet op Nederlands grondgebied zet.1.238 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

5 comentários


wbrangers
08 de mar.

Wat mij betreft is president Herzog van harte welkom in Nederland. Het anti-semitisch gepeupel zal er natuurlijk alles aan doen om het hem hier zo moeilijk mogelijk te maken. Hopelijk staat de ME dan startklaar om keihard in te grijpen.

Curtir
P Bakker
P Bakker
08 de mar.
Respondendo a

Reken daar maar niet op de Nederlandse politie kennende

Curtir

HansLa23+
07 de mar.

Ik kreeg dezelfde gevoelens . Anti semitisme is bij links en Israël haters de norm , het tiert welig met hulp van media en de linkse bende doet vrolijk met extremistische terroristen mee . Rode vrouwen hoor je nooit meer die kijken liever weg bij verkrachtingen, onderdrukking en vermoorden van vrouwen .

Curtir
P Bakker
P Bakker
08 de mar.
Respondendo a

Kan je nagaan wat een stelletje hypocrieten die rooie zijn en nu druk ik mij netjes uit

Curtir

P Bakker
P Bakker
07 de mar.

Ongelofelijk wat die duivels allemaal doe om Israël in een kwaad daglicht te zetten en ik hoop dat die linkse rotzakken hun trekken thuis krijgen


Overigens vraag ik me af waarom de president naar een Israël hatend land afreist de goede mensen daarbuiten gelaten maar die zijn zwaar in de minderheid wat een klote land is Nederland geworden


Sorry voor de felle reactie maar als ik dit lees word ik woest

Curtir
bottom of page