top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog brengt een historisch eerste staatsbezoek aan het koninkrijk Bahrein


President Herzog tijdens een eerder bezoek aan de VAE. Foto GPO


President en zijn vrouw zullen een historisch bezoek brengen aan Bahrein. Tijdens zijn Gulf-tour op 4-5 december 2022 zal president Isaac Herzog koning Hamad bin Isa Al Khalifa van Bahrein ontmoeten en vervolgens naar Abu Dhabi reizen, waar hij president Mohammed bin Zayed's Abu Dhabi Ruimte debat zal bijwonen.

De president zal op zondag 4 december 2022 vanuit Israël vertrekken voor een staatsbezoek aan Bahrein op uitnodiging van koning Hamad bin Isa Al Khalifa. De president zal de hoofdstad Manama bezoeken, waar hij de koning, regeringsfunctionarissen en leden van de Joodse gemeenschap zal ontmoeten, en zal met vertegenwoordigers van het Israëlische bedrijfsleven een bezoek brengen aan de Bahrain Economic Development Board.

President Isaac Herzog zal het eerste Israëlische staatshoofd zijn dat Bahrein bezoekt.

De volgende dag, maandag 5 december, reist de president naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij het Abu Dhabi Space Debate zal bijwonen en de president van de VAE HH Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan zal ontmoeten. Dit zal hun vierde ontmoeting zijn sinds het aantreden van de president.

Tijdens het bezoek zullen de leiders het versterken van de betrekkingen tussen Israël en de VAE, het belang van vrede en de uitbreiding van bilaterale samenwerking bespreken.

73 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page