top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog brengt stem uit bij gemeenteraadsverkiezingen op de Jerusalem High School for the Arts

Foto GPO


Terwijl er in heel Israël gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden, heeft president Isaac Herzog vanochtend, dinsdag, zijn stem uitgebracht op de Jerusalem High School for the Arts.

 

De president merkte op: “We hebben onze plicht gedaan en gestemd bij de gemeenteraadsverkiezingen voor burgemeester en gemeenteraad in Jeruzalem, de hoofdstad van Israël.

 

“De lokale overheid heeft een zeer dramatische invloed op ons leven. Elk gebied van het leven van de burgers van Israël wordt verzorgd door lokale autoriteiten. Als we echt invloed willen uitoefenen op de richting van ons leven, kunnen we daarom het beste gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dit is des te meer bewezen in de oorlog, in de noodtoestand zien we de gemeenten, de lokale autoriteiten en raden omgaan met een groot aantal uitdagingen van het grootste belang."

 

Hij voegde eraan toe: “Ik roep de burgers van Israël op: ga stemmen en maak impact.”

 

De president merkte op dat vertegenwoordigers van gijzelaarsfamilies ook aanwezig waren bij de stemmingen in het hele land. Hij zei: “Vertegenwoordigers namens de gijzelaars en hun families zijn verspreid over het hele land bij de stembussen om de immense solidariteit en steun van de natie Israël te tonen, om onze zonen en dochters zo snel mogelijk terug te brengen van hun martelingen in het land. Gaza, van gijzelaars in Gaza, van de cellen in Gaza.

 

Hij zei: "Alsjeblieft, benader ze, omhels ze, leef met ze mee, en druk het gevoel van broederschap en solidariteit uit, dat iedereen wederzijds verantwoordelijk is voor heel Israël - want er is geen grotere mitswa dan het verlossen van gevangenen."

97 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page