israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

President Isaac Herzog en de First Lady bezoeken de Sheikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi


President Herzog en zijn vrouw Michal in de Grand Moskee. Foto Amos Ben-Gershom / GPO


President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog hebben vandaag, tijdens hun bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten, een rondleiding gekregen door de Sheikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi.


De president ondertekende het gastenboek van de moskee aan het begin van de rondleiding, waarna hij en de First Lady hoorden over de oprichting en bouw van de Sheikh Zayed Grand Mosque en hun verbazing uitten over de prachtige en aparte architectuur.


Bij hun aankomst kreeg mevrouw Herzog een traditioneel gewaad dat speciaal ter ere van haar was gemaakt.


President Herzog sloot daarmee zijn presidentiële bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten af. De president en de First Lady zullen terugkeren naar Israël.


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


President Isaac Herzog vatte zijn historische bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten samen:


“Ik sluit een zeer ontroerend, historisch en opwindend bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten af ​​op uitnodiging van een groot leider, sjeik Mohammed bin Zayed, de kroonprins, en zijn regering.


“Het potentieel tussen de twee naties is enorm, enorm. We kunnen het Midden-Oosten echt naar een nieuwe horizon van vrede, welvaart, samenwerking en gezamenlijke investeringen en ontwikkeling leiden.


“Er zijn maar twee alternatieven voor deze regio. Een daarvan is vrede, welvaart, samenwerking, gezamenlijke investeringen en een mooie horizon voor de mensen, of anders, wat Iran doet, dat de regio destabiliseert en zijn volmachten gebruikt om terreur te zaaien. Dit zijn de twee alternatieven, en dit bezoek symboliseert hoop, vrede en een grote toekomst voor onze naties, de regio en de wereld in het algemeen.”


91 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws