israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog brengen deze week een staatsbezoek aan Turkije


President Herzog en zijn vrouw tijdens hun bezoek aan Bahrein. Foto via GPO


Op uitnodiging van president Recep Tayyip Erdoğan vertrekken president Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog op 9 maart voor een staatsbezoek aan Turkije. Tijdens het bezoek zal de president Ankara bezoeken, waar hij zal worden ontvangen met een welkomstceremonie van de staat in het presidentiële complex, en brengt hij ook een bezoek aan Istanbul, waar hij leden van de Joodse gemeenschap zal ontmoeten.


President Isaac Herzog zal hiermee de eerste Israëlische leider zijn die sinds 2008 een bezoek brengt aan Turkije. Het laatste staatsbezoek van een Israëlische president aan Turkije vond plaats in 2003.


Toen president Herzog aantrad, belde president Erdoğan hem om hem te feliciteren met zijn verkiezing, in een gesprek dat leidde tot een hervatting van de dialoog tussen Israël en Turkije na een verbroken verbinding van meerdere jaren.


Tijdens het bezoek, dat wordt gecoördineerd met de premier, de minister van Buitenlandse Zaken en hun kantoren, zullen de twee presidenten verschillende bilaterale kwesties bespreken, waaronder de betrekkingen tussen Israël en Turkije en het potentieel voor uitbreiding van de samenwerking tussen hun respectieve staten en volkeren op verschillende gebieden.


58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws