top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog vertrekken voor hun staatsbezoek aan Duitsland


President Herzog vlak voor zijn vertrek. Foto Amos Ben-Gershom / GPO


President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog zijn zondagochtend vertrokken voor een staatsbezoek aan de Bondsrepubliek Duitsland, op uitnodiging van president Frank-Walter Steinmeier.


In Duitsland zullen de president en de First Lady samen met de families van de slachtoffers deelnemen aan de herdenking van de 50e verjaardag van het bloedbad van Israëlische atleten op de Olympische Spelen van 1972 in München.

Tijdens het bezoek, tussen 4 en 6 september, zal president Herzog de Duitse president Frank-Walter Steinmeier, bondskanselier Olaf Scholz en andere hoge functionarissen ontmoeten. De president zal een toespraak houden voor de Duitse Bondsdag, zal deelnemen aan de officiële herdenking van het 50-jarig jubileum van het bloedbad van de Olympische Spelen van 1972 in München, en zal het concentratiekamp Bergen-Belsen bezoeken, vergezeld door de president van Duitsland.

President Isaac Herzog, voorafgaand aan zijn vertrek: “Ik vertrek vanmorgen voor een staatsbezoek aan Duitsland, op uitnodiging van de president van Duitsland, Frank-Walter Steinmeier. Elk bezoek aan Duitsland brengt een enorm persoonlijk gewicht met zich mee. We zullen het verleden en de toekomst bespreken. Ik zal het concentratiekamp Bergen-Belsen bezoeken, dat mijn vader samen met andere soldaten van het Britse leger op 15 april 1945 heeft bevrijd. Het belangrijkste onderdeel van het bezoek zal de 50-jarige herdenking zijn van het verschrikkelijke bloedbad van de elf Israëlische atleten op de Olympische Spelen van München in 1972. Ik zal daar deelnemen aan de herdenking samen met de families van de vermoorde atleten, de Duitse topleiding en functionarissen van het Olympisch Comité van Israël. Ik zal het volk van Israël en de staat Israël vertegenwoordigen.
51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page