israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog en zijn vrouw bezoeken de Ohr Torah Joodse school in Toulouse


President Herzog en zijn vrouw en president Macron en zijn vrouw bij de Joodse school Ohr Torah in Toulouse. Foto Kobi Gideon / GPO


President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog bezochten de Joodse school Ohr Torah in Toulouse, de plaats van de terreuraanslag in 2012 waarbij Jonathan, Arié, Gabriel en Myriam werden vermoord.


President Isaac Herzog en president Emmanuel Macron van de Franse Republiek legden een krans bij het monument ter herdenking van de slachtoffers van de aanval, hielden een minuut stilte en ontmoetten vervolgens leraren en studenten die op het moment van de aanval op de school aanwezig waren.

Screenshot video GPO


Later, samen met de voormalige Franse presidenten François Hollande en Nicolas Sarkozy, vergezelden president Herzog en de First Lady president Macron en Brigitte Macron in een ontmoeting met schoolhoofd Yaacov Monsonego en zijn vrouw Yaffa, die hun achtjarige dochter Myriam verloren in het bloedbad.


De presidenten hoorden van de families over hun zware verlies, de uitdagingen waarmee ze het afgelopen decennium gepaard gingen en de versterking van de Joodse gemeenschap van Toulouse na de ramp, en ze troostten hen.


59 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws