israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog had een ontmoeting met Prins Charles, in zijn residentie, Highgrove House


President Herzog met Prins Charles. Foto Koby Gideon (GPO)


Tijdens zijn ontmoeting met Prins Charles in zijn in zijn residentie, Highgrove House bespraken president Herzog en zij de urgente uitdagingen van de klimaatcrisis.


De president bedankte ZKH de Prins van Wales voor zijn persoonlijk leiderschap op het gebied van het milieu door de jaren heen en benadrukte dat hij het milieu tot een kernpunt van zijn presidentschap heeft gemaakt. Hij merkte op dat Israël zich ertoe heeft verbonden om tegen 2050 netto-nul-emissies te bereiken en veel kan bijdragen aan de wereldwijde inspanningen door de vooruitgang van innovatieve groene technologieën.


President Herzog benadrukte het grote belang dat Israël hecht aan de betrekkingen met het Verenigd Koninkrijk en benadrukte zijn persoonlijke affiniteit met Groot-Brittannië door zijn familieachtergrond, als zoon van een in Belfast geboren Britse legermajoor die deelnam aan de landing in Normandië en de bevrijding van Bergen-Belsen , en als afstammeling van rabbijnen die in heel Groot-Brittannië dienden.


De president bedankte ZKH de Prins van Wales voor zijn belangrijke werk ter bevordering van Holocaust-educatie en zijn deelname aan het Vijfde Wereld Holocaust Forum in Jeruzalem in januari 2020. De president en de Prins van Wales bespraken ook regionale kwesties en bedreigingen.Ten slotte overhandigde de president de Prins van Wales een speciaal geschenk, waarbij hij de oprichting aankondigde van de Compassion and Perseverance Scholarship in Nursing ter nagedachtenis aan prinses Alice van Battenberg, de grootmoeder van vaderskant van de prins, aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.


Prinses Alice van Battenberg, de moeder van wijlen hertog van Edinburgh, wordt door Yad Vashem erkend als Rechtvaardige onder de Volkeren voor het redden van Joden tijdens de Holocaust, en ze ligt begraven op de Olijfberg in Jeruzalem.


De Hebreeuwse universiteitsbeurs voor studenten aan de Hadassah-Hebrew University Henrietta Szold School of Nursing is een eerbetoon aan het medeleven, de diepe spiritualiteit en het immense doorzettingsvermogen van prinses Alice om mensen in nood te helpen.57 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws