top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog kreeg bezoek van de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken


President Isaac Herzog met de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde. Foto Haim Zach (GPO)


Vandaag hield president Isaac Herzog een diplomatieke werkvergadering met de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Ann Linde. President Isaac Herzog bedankte de Zweedse minister voor het houden in Malmö van het International Forum on Holocaust Remembrance and Combating Antisemitism vorige week en benadrukte de noodzaak van internationale eenheid bij de bestrijding van antisemitisme in al zijn vormen, waar het ook voorkomt.


President Isaac Herzog verwelkomde de versterking van de banden tussen Israël en Zweden, zoals tot uiting kwam in de contacten tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van de twee landen.


President Isaac Herzog benadrukte het belang van het onbetwistbare feit van Israëls unieke status in de familie van naties als de staat van het Joodse volk, die de gelijkheid tussen al zijn burgers handhaaft en een liberale democratie is.


Ook benadrukte de president recente normaliseringsakkoorden met Arabische staten als positieve ontwikkelingen in de richting van vrede in het Midden-Oosten en moedigde Zweden aan om actief steun te verlenen aan inspanningen voor vrede en normalisatie met meer staten in de regio.35 weergaven0 opmerkingen
bottom of page