israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog lanceert de "Think Good"-campagne om pestgedrag online te veranderen


President Herzog. Foto via GPO


Om het online discours te veranderen, en dan met het pestgedrag, ging vandaag de door president Herzog, samen met Meta (voorheen Facebook) in Israël de "Think Good"-campagne online.


Als onderdeel van het initiatief zullen tientallen beroemdheden en publieke figuren in Israël videoclips van zichzelf delen waarin ze de meest kwetsende reacties lezen die ze online hebben ontvangen, met de aanstootgevende woorden gecensureerd en bedekt met woorden van positieve bekrachtiging. Het doel van het initiatief is om hun miljoenen volgers te laten zien hoe moeilijk het is om vervelende antwoorden te lezen, om mensen aan te moedigen twee keer na te denken voordat ze kwetsende taal gebruiken, en om goed na te denken voordat ze op 'antwoord' klikken.


Deze unieke campagne zal de meest vulgaire en kwetsende antwoorden onthullen die zijn ontvangen door publieke figuren, die publiekelijk aan hun miljoenen volgers de enorme kracht van woorden zullen onthullen - woorden die makers van inhoud met honderdduizenden volgers nog steeds kunnen kwetsen, evenals ministers en leden van de Knesset die de dagelijkse kritiek het hoofd bieden.


De campagne is bedoeld om het publiek bewust te maken van de gevolgen van online pesten en om een ​​meer verzoenend en inclusief discours op sociale media aan te moedigen in plaats van kwetsende retoriek. Sommige deelnemers zullen zich specifiek richten op een jong publiek, als onderdeel van de samenwerking van de "Think Good"-campagne met jongerenwebsite Frogi, waarin jonge sterren tips zullen delen met andere jongeren om veilig online te blijven.


De campagne is ontstaan ​​uit een verbintenis om cyberpesten en kwetsend discours op sociale media te stoppen, en in het licht van de inaugurele rede van de president, waarin hij zei:


“Als we ons allemaal bedreigd voelen, als we allemaal onze eigen standpunten en meningen verdubbelen, ervan overtuigd dat gerechtigheid aan onze kant alleen staat, neemt de vervreemding met de dag toe. Vervreemding tussen individuen en tussen groepen, die, God verhoede, kan ontaarden in vervreemding tussen burgers en hun land... De eerste stap naar eenheid is een einde maken aan de angst. Het is te gewoon, te explosief en wordt vooral gevoed door woorden. Woorden waarvan we de kracht soms allemaal onderschatten. Het is een vergissing om te denken dat woorden hun kracht verliezen aan het einde van een toespraak, een post of een vloek. Woorden dragen een ongelooflijke kracht. De kracht om nieuwe werkelijkheden te creëren en te transformeren; de kracht om te vernietigen, maar ook om te herbouwen. De kracht om een ​​heel universum van waarden te vernietigen. En dan, zoals de dichter Rabbi Shlomo Ibn Gabirol, een spirituele reus van het Sefardische jodendom, schreef: 'Wie haat zaait, zal wroeging oogsten.' Het uur roept daarom alle leiders op om met verantwoordelijkheid te handelen, als stemmen van gematigdheid en kalmte te dienen, en om hun woorden met zorg te kiezen. Het eist dat we de vrijheid van meningsuiting beschermen – en ons verzetten tegen het geven van toestemming voor haat zaaien.”


Volledige lijst van deelnemers aan de "Think Good"-campagne: premier Naftali Bennett (513k volgers op Facebook, 126k op Instagram); Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid (505k op Facebook, 121k op Instagram; Minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked (227k op Facebook, 62.000k op Instagram); Maor Buzaglo (387k); Anna Zak (1,4 miljoen); Miri Regev MK (345k); Moshe Arbel ; Miki Zohar (44k); judoka Peter Paltchik (56k); Judy Mozes (29.5k); Eviatar Ozeri (506k); Liel Eli (476k); Reef Neeman (391k); Omer Hazan (363k); Shira Levy (172k) ; Gal Zahavi (146k); Yana Levi (62k); Bell Agam (59k); Or Elkayam (57k); Aki Avni (44,5k); Raz Shechnik (29k); Dylan Dror (26k); Liky Rosenberg (98k); Mohammad Magadli (24k); Nadav Abukasis (10k); Amit Bachover (221k); Ehud Porat, manager van de Pishpeshuk-groep met 503k leden; Karin Alia (249k); Keren Alaluf Sharabi, manager van de Mamatzhik-groep met 325.000 leden; journalist Inon Ben Shushan (16k); Saar Ben Harush, oprichter en manager van de Abba Pagum-gemeenschap met 130.000 leden; en Israël Cohen (40k).


President Isaac Herzog zei in een toelichting: “Ik ben verontrust door het discours op sociale media. Mensen zijn te 'toetsenbord-gelukkig' geworden en op sociale netwerken worden voortdurend rode lijnen overschreden. Ik heb mezelf de centrale missie gesteld om het kwetsende discours en pesten online te matigen, die ons als individuen en als samenleving dagelijks schaden. Ik ben blij om dit zeer belangrijke project, 'Think Good', te leiden dat het publiek bewust maakt van de kracht van woorden online en een meer inclusief discours op sociale media aanmoedigt, en in het bijzonder ons aanmoedigt om te stoppen en na te denken voordat we op 'enter' drukken".


"Het is belangrijk voor ons om miljoenen volgers bloot te stellen aan de pijn van het lezen van vervelende antwoorden, door de ervaringen van ambtenaren en beïnvloeders op verschillende gebieden. We moeten samen alles doen wat in onze macht ligt om ons discours online te transformeren, en meer in het algemeen in de natie. We moeten goed gaan denken en goed schrijven,” aldus de president.



Adi Soffer-Teeni, directeur van Meta in Israël: “Ik ben verheugd om samen te werken met de president van Israël en tientallen lokale opinieleiders als onderdeel van de 'Think Good'-campagne, die de moeilijkste momenten op sociale netwerken om een ​​discussie op gang te brengen en een duidelijk statement te maken tegen een fenomeen dat geen plaats heeft op onze platforms. Ik bedank iedereen die ermee heeft ingestemd om moedig de lelijkste woorden te onthullen die mensen naar hen hebben geschreven, om zo'n belangrijk initiatief te leiden tegen pesten, schadelijke inhoud en gewelddadige taal online. We hebben een compromisloze toewijding om een ​​veilige en positieve ervaring te bieden aan de miljarden mensen die onze platforms gebruiken.”




































23 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws