top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog markeert de laatste avond van Chanoeka met families van gijzelaars

Foto Haim Zach / GPO


President Isaac Herzog stak donderdagavond, de achtste kaars van Chanoeka aan op het “Hostage Square” in Tel Aviv, samen met de families van gijzelaars die door Hamas-terroristen in Gaza werden vastgehouden.

 

Na een ontmoeting met vertegenwoordigers van de families van de gijzelaars sloot de president zich aan bij de grote menigte die zich op het plein had verzameld om de achtste en laatste kaars van het Chanoekafeest aan te steken.

 

President Herzog sprak de aanwezigen toe en zei: “Chanoeka is een feestdag van heldendom, ik wil het hebben over de heldenmoed van de gijzelaars. Van hun opperste moed. Ik wil ze kracht bieden, van hieruit sturen we ze liefde, aanmoediging, versterking en steun en zeggen ze: je zult veilig naar huis terugkeren!

 

Het feest van Chanoeka is ook een feestdag van wederzijdse verantwoordelijkheid; heel Israël is verantwoordelijk voor elkaar, en inderdaad, onze soldaten handelen met gedurfde vastberadenheid, heldhaftig, waarbij ze hun leven riskeren en opofferen om de vijand te verslaan en de gijzelaars naar huis te brengen.

 

Foto Haim Zach / GPO


Het feest van Chanoeka is ook een tijd van eenheid. Ik kan u vertellen dat er een grote eenheid van doel is, dat er een grote gedeelde ambitie is om de gijzelaars terug te sturen. Er wordt een enorme Israëlische inspanning geleverd om de gijzelaars naar huis terug te sturen.

 

Dit is de diepe toewijding van de staat Israël en het volk Israël, om hen zo snel mogelijk naar huis te brengen.

 

We worden geconfronteerd met een bittere, wrede, verfijnde, cynische vijand. Een deel van de campagne is dus weten hoe we ze het hoofd moeten bieden, en weten dat zowel militaire als andere acties hen uiteindelijk thuis zullen brengen.

 

Bovenal is Chanoeka een feestdag van wonderen. We zullen nu de Chanoeka-kaarsen aansteken. Zoals we zeggen: “Hier is een groot wonder gebeurd”. En met Gods hulp en moedige daden zullen we een groot wonder zien en zullen de gijzelaars naar huis terugkeren.”

154 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page