top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog ontmoet de kroonprins van Abu Dhabi


President Herzog met Kroonprins sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Na zijn landing in Abu Dhabi reisde president Isaac Herzog vanmorgen naar het koninklijk paleis, waar hij een diplomatieke werkvergadering hield met de kroonprins van Abu Dhabi, sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan.


Bij hun aankomst werden president Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog begroet met een majestueuze officiële welkomstceremonie in het koninklijk paleis.


Tijdens de ceremonie werden de volksliederen van Israël en de Emiraten gespeeld, werden de delegaties voorgesteld aan de leiders, waarna de president de koninklijke erewacht bekeek, die ter ere van hem 21 saluutschoten bracht. Na hun geplande ontmoeting vervolgden de twee leiders hun ontmoeting tijdens de lunch met deelname van de begeleidende delegatie van president Isaac Herzog.

Aan het begin van de vergadering bedankte de president de kroonprins voor zijn bijdrage aan de bevordering van de bilaterale betrekkingen met de staat Israël en zei: “De burgers van de staat Israël zijn zo ontroerd en opgewonden om het vreedzame samenleven voort te zetten en te ontwikkelen, mogelijk gemaakt door het vredesakkoord tussen onze twee naties, de Emiraten en Israëli's.


“Dit bezoek is een uitdrukking, zoals u correct zei, Uwe Hoogheid, van de visie en droom van vrede en de geest van vrede, die we naar de hele regio brengen. Wij zijn twee succesvolle naties die zijn begonnen met heel weinig in onze handen, onze landen hebben ontwikkeld tot een succesvol paradijs en in veel opzichten een voorbeeld zijn voor de wereld hoe een natie met een visie op de toekomst te leiden en te ontwikkelen. En dit stuurt een boodschap naar de hele regio dat er een alternatief is voor vrede en samenleven, en dat de zonen en dochters van Abraham vreedzaam naast elkaar kunnen wonen en wonen ten behoeve van de mensheid.


“Deze boodschap van vrede is de hoeksteen van onze relatie. En we zijn hier om zowel de Israëli's als de Emirati's en de regio een boodschap te geven dat de Abraham-akkoorden moeten worden voortgezet en dat meer landen zich bij ons moeten aansluiten in dit streven.


“Ik kijk erg uit naar mijn bezoek aan de Expo en het zien van de meest ongelooflijke ervaring waar iedereen het over heeft, inclusief de 250.000 Israëli's die al voet aan wal hebben gezet in uw prachtige land.


“Tot slot wil ik benadrukken dat we uw veiligheidseisen volledig steunen en we veroordelen in alle vormen en taal elke aanval op uw soevereiniteit door terroristische groeperingen. We zijn hier samen om manieren en middelen te vinden om volledige veiligheid te brengen aan mensen die vrede zoeken in onze regio. Heel erg bedankt."


President Herzog met Kroonprins sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Foto Amos Ben-Gershom / GPO


De kroonprins van Abu Dhabi, sjeik Mohammed bin Zayed, zei: “Ten eerste wil ik u bedanken voor uw standpunt met betrekking tot de recente terroristische aanslagen op civiele faciliteiten in de VAE. Het is een standpunt dat blijk geeft van onze gemeenschappelijke visie op de bedreigingen voor de regionale stabiliteit en vrede, met name die van milities en terroristische krachten, en van ons gedeelde begrip van het belang van een krachtig standpunt tegen hen.


“Uw bezoek, mijnheer de president, komt kort na het succesvolle bezoek van premier Naftali Bennett aan de VAE. Dit bevestigt dat onze betrekkingen op volle kracht vooruitgaan en dat er een gemeenschappelijke en sterke wil is om ze te versterken in het belang van onze landen en volkeren.


“Het vredesakkoord van Abraham Accords was een belangrijke historische verschuiving die de benadering van vrede belichaamde waarin de VAE gelooft, en het heeft de weg vrijgemaakt voor het versterken van onze partnerschappen, met name op het gebied van technologie, innovatie, gezondheid, energie en andere.


“Mijnheer de President, onze regio is een van de regio’s die het meest heeft geleden onder oorlogen en conflicten. Door vrede kunnen wij in de VAE, Israël en de wijdere regio middelen en capaciteiten inzetten om onze naties te dienen en de weg vrij te maken voor een betere toekomst.


“Het lijdt geen twijfel dat de deelname van uw land aan Expo 2020 Dubai een van de resultaten is van deze vrede en het zal helpen onze samenwerking en partnerschap te verdiepen en wederzijdse kansen voor Israël en de VAE te identificeren.


"Nogmaals, ik wil u hier in de VAE van harte welkom heten, mijnheer de president, en bid dat er vrede zal heersen in het Midden-Oosten."


Ondertussen hield First Lady Michal Herzog een parallelle ontmoeting met de minister van Staat voor Geavanceerde Technologie van de VAE, Sarah bint Yousef Al Amiri.

69 weergaven0 opmerkingen
bottom of page