israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

President Isaac Herzog ontmoet inkomend premier Yair Lapid in de residentie van de president


Foto Haim Zach / GPO


President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog hebben vandaag een ontmoeting gehad met aankomend premier Yair Lapid en mevrouw Lihi Lapid in de residentie van de president.


Aan het begin van hun ontmoeting zei president Herzog: "We bevinden ons in een periode van nieuwe verkiezingen. Vijf verkiezingen in zo'n korte tijd zijn erg ongezond voor een land. We moeten niet vergeten dat er eerst en vooral een staat die moet leiden, een land dat moet leiden, een land dat moet voorzien in de behoeften van zijn burgers, zelfs als er verkiezingen zijn.

Foto Haim Zach / GPO


"Ik wil je feliciteren en succes wensen, mijn vriend, Yair Lapid. Je komt naar deze rol met veel ervaring, met veel talenten, en je hebt ook bewezen dat je veel politieke vaardigheden hebt. Ik wens je veel succes, want jouw succes is de het succes van het land, ongeacht de verkiezingen. Verkiezingen zijn verkiezingen, het land besturen is het land besturen. Ik bied u mijn hulp en steun aan, zoals ik heb gedaan met elke andere premier, en hetzelfde met u. Ik weet zeker dat we zullen werken succesvol samen."


Aankomend premier Yair Lapid: "Dank u, meneer de president. Ik ben blij dat u zei dat we in het verleden botsten, omdat we politiek botsten terwijl we elkaar respecteerden, een gemeenschappelijke taal hielden en onthouden dat zelfs als we ruzie hebben, het zijn argumenten ter wille van de hemel, of ter wille van de staat Israël. Dus ik ben hier gekomen om een ​​herinnering en een zegen te ontvangen voor de weg die voor ons ligt, want dit is je hele leven al zo geweest."


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws