top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog ontmoet premier Naftali Bennett


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


President Isaac Herzog had vandaag een ontmoeting met premier Naftali Bennett in de residentie van de president in Jeruzalem. Tegelijkertijd werd bekend dat de president de afgelopen dagen een bezoek heeft gebracht aan de koning van Jordanië.


De president bedankte de premier voor hun nauwe samenwerking ter wille van de veiligheid van Israël en voegde eraan toe dat hun samenwerking altijd heeft plaatsgevonden in een positieve sfeer van vriendschap en wederzijds respect.


President Herzog bedankte premier Bennett en merkte op dat hij altijd heeft gewerkt met zijn zinnen gezet op het welzijn van het publiek en van de staat Israël.


Premier Bennett bedankte president Herzog voor hun vriendschap, zijn wijze raad en zijn liefde voor de staat Israël. De premier bedankte ook de president voor zijn consistente werk om alle delen van de natie samen te brengen.


De twee bespraken ook het diplomatieke en veiligheidsbeeld, dat het bezoek van de Amerikaanse president Biden, en de hervatting van de nucleaire besprekingen.


Op vragen van journalisten antwoorde de president bevestigend, en zei dat hij inderdaad in de afgelopen dagen een bezoek had gebracht aan de koning van Jordanië.


Het bezoek hield verband met het komende bezoek van de Amerikaanse president Biden aan het Midden-Oosten, en als onderdeel van diplomatieke ontwikkelingen in de regio, heeft president Isaac Herzog deze week een ontmoeting gehad met Zijne Majesteit Koning Abdullah II in zijn koninklijk paleis in Jordanië.


Tijdens de warme ontmoeting, die werd gehouden op uitnodiging van koning Abdullah, bespraken de president en de koning diepgaande strategische kwesties, zowel op bilateraal als op regionaal niveau.


Het bezoek ging ook over de bescherming van stabiele Israëlisch-Jordaanse betrekkingen en de noodzaak van een dialoog met alle actoren in de regio. Het bezoek van de president vond plaats in overleg met de premier, de minister van Buitenlandse Zaken en hun kantoren.

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page