top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog ontvangt de geloofsbrieven van de nieuwe ambassadeurs van Duitsland, Vietnam


President Herzog met de nieuwe ambassadeur van Duitsland, Steffen Seibert. Foto Haim Zach / GPO


President Isaac Herzog heeft vandaag de geloofsbrieven in ontvangst genomen van de nieuwe ambassadeurs van Duitsland, Vietnam en Nepal bij het op zich nemen van hun diplomatieke taken in Israël.


De nieuwe ambassadeurs werden verwelkomd door de IDF-band die hun respectieve volksliederen speelde en ze inspecteerden een erewacht van de IDF, waarna ze hun geloofsbrieven overhandigden aan de president in de Grote Zaal van de President's Residence in Jeruzalem. De president hield een audiëntie bij elke ambassadeur, waarna de ambassadeurs het gastenboek ondertekenden. Aan het einde van elke ceremonie werd het Israëlische volkslied gespeeld.


De eerste ambassadeur die zijn geloofsbrief overhandigde was de ambassadeur van de Socialistische Republiek Vietnam, ZE Ly Duc Trung, die eerder heeft gediend als plaatsvervangend ambassadeur van Vietnam in Spanje en als plaatsvervangend directeur-generaal bij het Vietnamese ministerie van Buitenlandse Zaken. De Vietnamese ambassadeur arriveerde in een cerulean-kleurige nationale klederdracht, die speciaal was ontworpen voor de ceremonie van vandaag. De president en de Vietnamese ambassadeur bespraken de geschiedenis van hun naties, terwijl Israël en Vietnam zich voorbereiden op 30 jaar diplomatieke betrekkingen. De president sprak zijn wens uit om de Israëlisch-Vietnamese samenwerking op het gebied van handel, landbouw, innovatie en meer uit te breiden.

Foto Haim Zach / GPO

De tweede ambassadeur die zijn geloofsbrief overhandigde, was de ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland, ZE Steffen Seibert, die het meest recentelijk de woordvoerder van de Duitse federale regering was onder bondskanselier Angela Merkel. President Herzog prees de positieve richting van de Israëlisch-Duitse betrekkingen en wees op de vele bezoeken van Duitse leiders aan Israël in het afgelopen jaar. De president nam nota van de diepe betekenis van de komst van een nieuwe Duitse ambassadeur in de Joodse staat, en voegde eraan toe dat, hoewel beide naties zich altijd het verleden moeten herinneren, ze ook samen naar de toekomst moeten kijken. Na de ceremonie toonden president Herzog en de First Lady de ambassadeur en zijn vrouw het kunstwerk in de Grote Zaal, waarbij ze wezen op de plafondpanelen van de Holocaust-overlevende Naftali Bezem,

Foto Haim Zach / GPO

De derde en laatste ambassadeur die haar geloofsbrief overhandigde was de ambassadeur van de Federale Democratische Republiek Nepal, HE Kanta Rizal. De Nepalese ambassadeur arriveerde in een traditionele sari en begroette de president met ingestudeerde opmerkingen in het Hebreeuws en zei dat ze hoopte met hem samen te werken om de vriendschappelijke betrekkingen tussen Israël en Nepal te versterken en te ontwikkelen. De president sprak zijn hoop uit om de Israëlisch-Nepalese samenwerking uit te breiden, met de nadruk op landbouw, toerisme, innovatie en meer. Aan het einde deed de Nepalese ambassadeur een uitnodiging aan president Herzog om Nepal te bezoeken.

Foto Haim Zach / GPO
43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page