top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog op de OurCrowd Global Investor Summit 2023 vanmorgen


Foto Haim Zach / GPO


President Herzog vond tussen alle politieke ontwikkelingen tijd om de conferentie van OuR Crowd vanmorgen toe te spreken, waarbij ook de politieke ontwikkelingen ter sprake kwamen.


"Shalom, voor jullie allemaal! Goedemorgen! Ik ben zo blij om zoveel mensen uit meer dan 80 landen hier in Jeruzalem te zien. De First Lady en ik zijn zo blij deel uit te maken van deze zeer indrukwekkende conferentie. Ik wil je bedanken, onze goede vriend Jon Medved, CEO van OurCrowd; burgemeester van Jeruzalem, Moshe Lion; aan onze vrienden van over de hele wereld en vooral de Golfstaten die hier bij ons zijn, waaronder de directeur-generaal van het Abu Dhabi Investment Office, Abdullah Abdul Aziz Al Shamsi, en ambassadeurs en geachte bezoekers, dames en heren.


Beste Jon sprak over enkele actuele gebeurtenissen. Het is je vast opgevallen dat we een stille, rustige, serene natie zijn. Maar ik denk dat dat ons zo geweldig maakt. Wij zijn een natie die mensen van het joodse geloof combineert die afkomstig zijn uit meer dan 100 verschillende landen, we hebben moslims van alle denominaties, christenen van alle denominaties, Druzen en Circassiërs, in een kleine strook land waar we allemaal samenleven en onze democratie beoefenen en overtuigingen.


En ik geloof echt dat dit historische moment in het verhaal van de staat Israël eigenlijk een voorbeeld is van de unieke gestalte van onze samenleving en de manier waarop het zo opwindend is, de manier waarop het open is, het feit dat we over zoveel kwesties debatteren.


En in feite bevinden we ons op een kritiek moment in een nationaal debat over de manier waarop onze democratie is gestructureerd. Ik denk op dezelfde manier als je de innovatieve geest van de staat Israël ziet, je ziet het ook in dit debat. En ik ben erg trots op mijn broeders en zusters, de Israëli's die van alle kanten een actieve rol spelen in het debat.


Alles wat ik over mezelf kan zeggen is dat ik mijn best doe om dit debat om te buigen in een constructieve dialoog die zal leiden tot een overeengekomen resultaat dat de Israëlische democratie zal versterken, koesteren en beschermen.


Ik kan zeggen dat ik niet weet of ik resultaten kan bereiken, maar ik kan wel zeggen dat ik me 100% inzet in de hoop dat ik dezelfde 100% resultaten kan bereiken. Ik kan geen 100% resultaat beloven. Ik kan 100% inzet beloven. Ik doe mijn best om dit debat te leiden tot een constructieve dialoog die zal leiden tot een overeengekomen resultaat dat de Israëlische democratie zal versterken, koesteren en beschermen.

Het is geweldig om terug te zijn op de OurCrowd Global Investor Summit en om jullie van over de hele wereld te verwelkomen in onze prachtige hoofdstad. Het is bijzonder opwindend om onze broeders en zusters uit de Abraham Accord landen hier te verwelkomen, met wie een gezamenlijke conferentie van deze aard nog maar een paar jaar geleden pure fantasie zou zijn geweest. Het is een inspirerende herinnering aan wat mogelijk kan worden met goede wil, openheid en de intentie om onze collectieve creativiteit te benutten om oplossingen te vinden die ons allemaal ten goede komen. We delen zelfs enkele ongelooflijke smaken en culinaire ervaringen, zoals je later zult horen.


Dit, mijn vrienden, is de oproep van de toekomst van de mensheid. En het heeft zo direct betrekking op wat jullie hier allemaal doen op deze uitstekende conferentie. Het feit is dat de toekomst niet zal worden bepaald door de middelen van de grond, maar door de middelen van onze geest. Maar er is nog een stuk. En dat is onze bereidheid om onze kennisbronnen met elkaar te delen, om samen te werken, voor het algemeen belang. Natuurlijk, hoewel natuurlijke hulpbronnen beperkt en uitputtend zijn - krimpend als ze worden gebruikt - is de ontmoeting van geesten een geschenk dat ons allemaal op de been houdt. Het is werkelijk de vruchtbaarste en meest waardevolle van alle menselijke inspanningen.


Mijn goede vriend, Jon Medved, ik geloof dat wat je in Israël hebt gebouwd met OurCrowd ons allemaal aanspreekt. Je bent een ongelooflijk mens en ik hou van je openheid en je optimisme en je energie! Het lijdt geen twijfel dat u als een van Israëls meest actieve venture-investeerders pioniers in staat stelt op gebieden die essentieel zijn voor onze gedeelde toekomst. Maar uw unieke platform onderstreept ook een ander cruciaal kenmerk van vooruitgang. En dat is dat het bloeit binnen een gemeenschap. Je hebt een gemeenschap gecreëerd waar mensen samenkomen om doelen te bereiken die voortkomen uit nieuwe en uitdagende en veranderende omstandigheden.


Weet je, slechts een paar weken geleden sprak ik de Cybertech conferentie toe en verraste het publiek door te onthullen dat een deel van mijn toespraak was geschreven door een speciale helper: Open AI's ChatGPT-robot. Het was nog tastbaarder bewijs dat we ons in een nieuw tijdperk van ontdekking en verandering bevinden. Maar het was ook een herinnering dat onze toekomst niet alleen in onze technologie ligt, maar ook in ons unieke menselijke vermogen om ervoor te kiezen deze te gebruiken om een ​​betere wereld te creëren. Technologie kan een antwoord zijn op veel van onze problemen en uitdagingen. Maar het kan nooit de intentie ten goede vervangen die de kern vormt van onze menselijke beschaving.


Beste vrienden, het is voor niemand een verrassing dat het belangrijkste van de problemen van de mensheid op dit moment een wereldwijde klimaatramp van enorme omvang is. Daarom heb ik werk aan klimaatverandering tot een topprioriteit van mijn voorzitterschap gemaakt.


Het Israel Climate Forum dat ik in de residentie van de president heb opgezet, heeft al meer dan zestig voorstellen gedaan voor implementatie – de vruchten van het gezamenlijke werk van een brede dwarsdoorsnede van experts en belanghebbenden, van de overheid en de academische wereld tot de particuliere sector en ngo's en het maatschappelijk middenveld.


Dit is de geest van samenwerking waar onze toekomstige wereld van afhangt. En ik nodig eenieder van jullie uit om naar voren te treden met welke unieke tools dan ook die je aan tafel brengt om deel te nemen aan onze samenwerkingsinspanningen en deel uit te maken van het antwoord van de mensheid op deze unieke uitdaging van onze tijd.


In onze eigen regio geloof ik dat we door samen te werken met oude en nieuwe partners het Midden-Oosten kunnen omvormen tot de Net Zero Region, een wereldwijd knooppunt van duurzame oplossingen op het gebied van voedsel, water en gezondheid, dat hernieuwbare energie kan leveren, meestal zonne-energie, mijn droom: zonne-energie van deze regio naar Europa, Azië en Afrika.


Het is mogelijk, aangezien Israël nu onderhandelt over elektriciteitsaansluitingen met Griekenland en Cyprus, waardoor elektriciteit afkomstig van zonne-energie en andere bronnen uit de enorme hulpbronnen van onze regio naar Europa, Azië en Afrika zal worden geleid. En ik geloof dat we ze kunnen benutten om een ​​veiligere en duurzamere regio te maken die in vrede leeft.


Mijn vrienden, ik dank u voor uw deelname aan deze top. Geniet van Israël. Geniet van het briljante menselijke tapijt van dit magnifieke land en deze stad. Profiteer van deze unieke kans om de technologieën, ondernemingen en vooral de menselijke partnerschappen vooruit te helpen die ons in staat zullen stellen de grootste uitdagingen van onze planeet op te lossen en een blijvende indruk achter te laten op ons menselijke verhaal.

Toda raba en shalom."

24 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page