top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog organiseerde de tweede jaarlijkse Sacks Conversation


Foto Haim Zah / GPO


President Isaac Herzog organiseerde dinsdag de tweede jaarlijkse Sacks Conversation, ter nagedachtenis aan wijlen de voormalige Britse opperrabbijn Lord Jonathan Sacks, in de President's Residence in Jeruzalem.


Tijdens het evenement hield de president een open gesprek over de waarden en erfenis van Rabbijn Sacks met Dr. Erica Brown, directeur van het Sacks-Herenstein Center van Yeshiva University. Het evenement werd bijgewoond door de familie Sacks, waaronder de weduwe van wijlen de rabbijn, Lady Elaine Sacks, en leden van de raad van gouverneurs van de Rabbi Sacks Legacy Trust.

Na het vroegtijdig overlijden van Rabbi Sacks in november 2020 werd het Sacks-gesprek opgericht als een jaarlijks evenement ter nagedachtenis aan hem. Het inaugurele gesprek vorig jaar vond plaats met de voormalige Britse premier Sir Tony Blair.

“We zullen de erfenis van Rabbijn Sacks van generatie op generatie zien groeien. Het zal de dialoog in de Joodse wereld veranderen', zei president Herzog. “De echte impact die Rabbijn Sacks op mij had, is met het wekelijks lezen van de Torah portie. Ik zeg het omdat ik zijn boeken blijf lezen, en ze zijn een bron van kracht, een ongelooflijke bron van originaliteit, van ideeën, van begrip van de inhoud van de Bijbel, en natuurlijk met enorme bronnen van wijsheid, kennis uit alle facetten van de mensheid."

Gevraagd naar dromen en voorspellingen over Israël in de eenentwintigste eeuw, zei president Herzog: 'Ik geloof echt dat we naar grote hoogte moeten blijven streven. Hiervoor moeten we ervoor zorgen dat we bij elkaar blijven. We kunnen zeker ruzie maken. Rabbi Sacks schrijft dat het jodendom debat en argumentatie aanmoedigt. We moeten samen voorwaarts streven, en als we dat doen, zullen we grote hoogten bereiken en zullen we verhuizen om een ​​van de grootste plekken op aarde te worden.'

Tijdens het evenement van dinsdag brachten belangrijke publieke figuren, waaronder premier Yair Lapid, plaatsvervangend premier Naftali Bennett, president van het Hooggerechtshof, Esther Hayut, voormalig opperrabbijn Yisrael Meir Lau, voormalig voorzitter van het Joods Agentschap, Natan Sharansky, en anderen hulde aan de impact van Rabbijn Sacks in opgenomen videoboodschappen. De Israëlische singer-songwriter Ehud Banai zong de nummers "Canaanite Blues" en "Into the Light" ter nagedachtenis van Rabbi Sacks in de Grote Zaal van de President's Residence.

In november 2021, op de eerste verjaardag van het overlijden van Rabbijn Sacks, reikte president Isaac Herzog zijn postume Genesis Lifetime Achievement Award uit aan zijn weduwe, Lady Elaine Sacks, tijdens een ceremonie in Londen.

700 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page