top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog rouwt om het overlijden van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II


Foto GPO


President Isaac Herzog rouwde donderdagavond om het overlijden van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II en gaf de volgende verklaring uit:

"Hare Majesteit Koningin Elizabeth II stond wijd en zijd bekend als The Queen. Haar heengaan is het einde van een tijdperk. Samen met het Israëlische volk betreur ik haar verlies en betuig ik mijn diepste medeleven aan het Britse volk en alle naties van het Gemenebest, die hun matriarch hebben verloren.

Koningin Elizabeth was een historische figuur: ze leefde geschiedenis, ze maakte geschiedenis en laat met haar overlijden een prachtige, inspirerende erfenis na.

Als de elfde president van de staat Israël tijdens de lange regeerperiode van Hare Majesteit, en namens de hele staat en het volk van Israël, betuig ik mijn condoleances aan de koninklijke familie, aan de koning en de koningin-gemalin, aan het volk van de Verenigde Koninkrijk, en aan alle naties van het Gemenebest.

Gedurende haar lange en gedenkwaardige regering veranderde de wereld dramatisch, terwijl de koningin een icoon bleef van stabiel, verantwoordelijk leiderschap en een baken van moraliteit, menselijkheid en patriottisme. In haar leven en in haar dienst aan haar volk belichaamde de koningin een geest van integriteit, plicht en oude traditie.

Mijn overleden moeder en vader hadden in de loop der jaren verschillende audiënties bij de koningin. Haar hartelijke ontvangst en warme gastvrijheid hebben generaties lang een diepe indruk achtergelaten."


66 weergaven0 opmerkingen
bottom of page