top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog sprak met de kroonprins van Abu Dhabi sjeik Mohammed bin Zayed


President Herzog. Foto GPO


President Isaac Herzog sprak vrijdag 3 december 2021 telefonisch met de kroonprins van Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten, sjeik Mohammed bin Zayed. Het gesprek, het eerste tussen de twee leiders, verliep in een warme en vriendelijke sfeer en ging over verschillende bilaterale en regionale kwesties.


President Herzog feliciteerde de kroonprins met de vijftigste verjaardag van de oprichting van de Verenigde Arabische Emiraten en nam nota van de buitengewone prestaties van de VAE op verschillende gebieden.


De kroonprins bedankte president Herzog en zei dat hij ernaar uitkeek dat de president een staatsbezoek zou brengen aan de VAE. President Herzog bedankte de kroonprins voor de uitnodiging en vertelde hem over de positieve en enthousiaste reacties in Israël en de regio op de uitvoering van de Abraham-akkoorden op verschillende terreinen.


De twee leiders bespraken het immense potentieel voor verdieping van de samenwerking tussen hun landen, wat de stabiliteit in het Midden-Oosten ten goede zal komen, en de noodzaak om een ​​vrijhandelsovereenkomst tussen hen te bevorderen.


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page