israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog sprak tijdens de massale gebedsdienst ter ere van Ethiopisch sigd feest


President Herzog met leiders van de Ethiopische gemeenschap in Israël. Foto Amos Ben-Gershom (GPO)


Donderdag was president Isaac Herzog aanwezig bij de belangrijkste Ethiopische gebedsdienst ter ere van het Ethiopisch-Joodse feest van Sigd, op de Armon Hanatziv-promenade in Jeruzalem. De president bedankte de hoogwaardigheidsbekleders van de Ethiopisch-joodse gemeenschap voor de uitnodiging om de ceremonie te openen.


President Isaac Herzog wenste iedereen een fijne vakantie en zei: "Het feest van Sigd, dat we vandaag vieren, is naar mijn mening een feest van overwinning. Een nationale feestdag die het verbond van de terugkeer naar Zion hernieuwt en voor een groot deel uiting geeft aan, de realisatie van een grote droom. Jarenlang stond, zoals we weten, in het middelpunt van dit festival je intense verlangen naar het Land van Israël, en in de eerste plaats naar Sion - naar Yeruzalem!'


"Vandaag, nu we de decennia markeren sinds de staat Israël mobiliseerde om de Joden van Ethiopië, die op weg waren naar het Land van Israël, over te brengen, is dit ook een kans om een ​​belangrijk feit te onderstrepen: het verhaal van de Aliyah van Ethiopische Jodendom is geen passief verhaal, maar een verhaal van moed en proactieve pogingen om Aliyah te maken. De Joden van Ethiopië wachtten niet af, maar stonden op en namen het initiatief. Ze droomden niet alleen over en smachten naar het land van Israël - ze begonnen ook actie te ondernemen, op een reis hierheen. En wat goed dat de staat Israël ook wist op te treden aan zijn eigen kant met vastberadenheid om de zonen en dochters van ons thuisland over te halen."


President Isaac Herzog voegde toe: "Deze feestdag is ook een goede gelegenheid om onszelf, als individuen en als samenleving, te onderzoeken met betrekking tot het pad dat we tot nu toe hebben genomen om leden van de gemeenschap in Israël te integreren. Onze nationale missie, voor de best mogelijke integratie van Ethiopische Joden in hun land, is niet geëindigd. Dit is niet alleen een plicht - het is een enorm voorrecht, want we zien allemaal de enorme bijdrage van immigranten uit Ethiopië waar we ook kijken. We zien de stijgende percentages hoger onderwijs, het aantal officieren en de diversiteit van rollen en elite-eenheden waarin Ethiopische Joden dienen in de IDF, en ook de groeiende bekendheid van immigranten uit Ethiopië en hun nakomelingen in het openbare leven in Israël."


29 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws