israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog spreekt met de koning van Bahrein, Hamad bin Isa Al Khalifa


President Isaac Herzog. Foto GPO


President Isaac Herzog heeft donderdag telefonisch gesproken met de koning van Bahrein, Hamad bin Isa Al Khalifa. De president feliciteerde de koning met de vijftigste nationale feestdag van Bahrein.


President Herzog sprak namens de staat Israël zijn hartelijke wensen uit voor de nationale feestdag van het Koninkrijk Bahrein en merkte op dat dit voornamelijk de officiële verjaardag is, aangezien de geschiedenis van het koninkrijk veel verder teruggaat.


Koning Hamad bedankte president Herzog voor zijn opmerkingen en benadrukte dat Israël en Bahrein veel gemeen hebben, vooral hun verlangen naar vrede, welvaart en het succes van de hele regio.


President Herzog was het daarmee eens en zei: “Inderdaad, we willen allebei vooral regionale vrede en wederzijdse welvaart.” De president benadrukte het belang dat hij hecht aan economische samenwerking tussen de twee naties. Hij voegde eraan toe dat hij zeer verheugd was met het ontvangen van de geloofsbrieven van de eerste ambassadeur van Bahrein in Israël, de heer Khaled Yusuf Al Jalahma, en dat hij dit als een ontroerend moment beschouwt dat wijst op de kwaliteit van de relatie en de vriendschap tussen de twee staten.


Opgemerkt dient te worden dat de eerste ambassadeur van de staat Israël in Bahrein, de heer Eitan Na'eh, binnenkort zijn geloofsbrief zal overhandigen aan de koning van Bahrein.
33 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws