israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Isaac Herzog vertrekt voor staatsbezoeken aan Griekenland en Cyprus


President Herzog en zijn voor vertrek naar Bahrein kortgeleden. Foto GPO


Hij is nog maar net terug van zijn bezoek aan Behrein en Dubai of president Isaac Herzog vertrekt alweer voor zijn volgende staatsbezoek, namelijk op donderdag 24 februari 2022 vertrekt hij voor een staatsbezoek aan Griekenland op uitnodiging van de president van de Helleense Republiek, Katerina Sakellaropoulou. En dit allemaal voorafgaand aan zijn staatsbezoek aan Turkije, medio maart.


Tijdens het bezoek zal president Herzog Athene bezoeken en diplomatieke ontmoetingen houden met de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis, andere hoge functionarissen en leden van de Grieks-joodse gemeenschap. De week daarop, op woensdag 2 maart 2022, zal president Herzog Cyprus bezoeken en president Nicos Anastasiades ontmoeten.


De president zal zijn staatsbezoek aan Griekenland beginnen met het leggen van een krans bij het graf van de onbekende soldaat, waarna hij zal worden ontvangen in het presidentiële herenhuis met een staatsceremonie en een ontmoeting zal hebben met president Katerina Sakellaropoulou.


President Herzog zal vervolgens een ontmoeting hebben met premier Kyriakos Mitsotakis, waarna hij zal deelnemen aan een staatslunch die wordt georganiseerd door president Sakellaropoulou. Later op de dag ontmoet de president de voorzitter van het Griekse parlement, Konstantinos Tasoulas, en de Griekse oppositieleider en voormalig premier Alexis Tsipras. De president zal zijn bezoek afsluiten met een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Grieks-Joodse gemeenschap voordat hij terugkeert naar Israël.


In Cyprus zal president Isaac Herzog worden ontvangen met een welkomstceremonie van de staat waarbij de volksliederen van beide landen zullen worden gespeeld, waarna hij een besloten ontmoeting zal houden met president Nicos Anastasiades en vervolgens een uitgebreide bilaterale ontmoeting met de deelname van beide delegaties, tijdens waarin beide presidenten verklaringen zullen afleggen. President Herzog zal ook worden ontvangen tijdens een staatslunch op uitnodiging van de president van Cyprus.


President Isaac Herzog, zei voorafgaand aan de bezoeken: "Ik dank mijn vrienden, president Katerina Sakellaropoulou van Griekenland en president Nicos Anastasiades van Cyprus voor de warme uitnodigingen. Tijdens mijn bijeenkomsten in beide landen zal ik met de leiders en hoge regeringsfunctionarissen stappen bespreken om de en de rijke samenwerking tussen onze naties verdiepen. In het bijzonder zullen we de mogelijkheden bespreken voor regionale samenwerking in het Middellandse Zeegebied in de strijd tegen de klimaatcrisis.


"Israël, Griekenland en Cyprus zijn partners in een alliantie van stabiliteit in de Middellandse Zee. Deze staatsbezoeken zijn uitingen van de diepe vriendschap tussen onze volkeren en van ons strategisch partnerschap, weerspiegeld in de voortdurende discussies die ik heb gehad vanaf de eerste dag van mijn voorzitterschap met de Griekse president Sakellaropoulou, premier Mitsotakis, die ik onlangs voor een vriendschappelijke discussie heb ontvangen tijdens zijn bezoek aan Israël, president Anastasiades van Cyprus, en hun teams."

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws