top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO'S: President Isaac Herzog verwelkomt de vertrekkende en inkomende stafchef van de IDF


Foto Haim Zach / GPO


President Isaac Herzog verwelkomde de vertrekkende stafchef van de IDF, Lt.-Gen. Aviv Kochavi en de inkomende chef-staf luitenant-generaal, Hertzi Halevi vandaag in de residentie van de president. Na hun bezoek aan de president vertrokken beiden met hun echtgenoten naar de State Memorial Hall. Hier vertrokken de inkomende en uitgaande stafchef naar het hoofdkwartier van de IDF, Kamp Rabin, ook wel bekend als Hakirya, in Tel Aviv waar ze werden verwelkomd door een erewacht.

De president ontving de stafchefs, waarna ze verder gingen met een vergadering en een toost uitbrachten ter ere van hun overdracht.

Later ontvingen de president en de First Lady de stafchefs en hun echtgenoten voor een feestelijke lunch, waar de president de vertrekkende stafchef een speciaal afscheidscadeau gaf: een scan van het origineel van het gebed voor de staat Israël, samengesteld door de grootvader van de president, opperrabbijn Yitzhak Isaac Halevi Herzog, zoals opgeslagen in het Rijksarchief, ontworpen en gedrukt door een Israëlische studio.

Opmerkingen van president Isaac Herzog: "Dit is een zeer ontroerend en vreugdevol moment, nu twee van de beste zonen van de staat Israël het bevel over de Israel Defense Forces overdragen.

Zonder de IDF is er geen staat Israël, geen leven in de staat Israël en geen mogelijkheid om zich als volk en als staat te ontwikkelen. Dit is dan ook een gelegenheid om u te bedanken en succes te wensen.

Allereerst wil ik u bedanken, luitenant-generaal. Aviv Kochavi voor uw decennialange dienst aan ons volk en onze staat en voor het waarborgen van onze veiligheid in zoveel operationele cycli en uw immense bijdragen aan de IDF.

Foto Haim Zach / GPO


Dit is een kans om u succes te wensen uit de grond van mijn hart, luitenant-generaal. Herzi Halevi. Je bent naar je rol gekomen met een enorme ervaring en veel vaardigheden. Ik wens je succes met heel mijn hart. Uw succes en het succes van de IDF zijn het succes van de staat Israël.

Ik dank u, beste luitenant-generaal. Aviv Kochavi, omdat hij de waarde van mamlakhtiyut tot een van de kernwaarden van de IDF heeft gemaakt. En ik ben blij u te bedanken, luitenant-generaal. Herzi Halevi, voor het zeggen en benadrukken dat de IDF buiten alle politiek moet staan.

Foto Haim Zach / GPO


De IDF staat boven alle politieke argumenten! De IDF is essentieel voor de staat Israël. De IDF is de basis van Israëls veiligheid.

Dit is een gelegenheid om iets te zeggen over de families van degenen die in het beroepsleger dienen, en dit is ook een gelegenheid om iets te zeggen tot eer van degenen in het beroepsleger, en natuurlijk ook soldaten in verplichte dienst en reservisten - zij zijn degenen die de last dragen, dag na dag, uur na uur, en iemand moet komen om te bedanken en hen steun te geven in hun dagelijks leven. De concurrentie op de markt en daarbuiten is hevig en we willen dat het beste van het beste in de IDF de last blijft dragen. De enorme uitdagingen waarmee we als natie worden geconfronteerd op het gebied van veiligheid zijn werkelijk immens, van heinde en verre.

Dit is een kans om het grote publiek eraan te herinneren dat we, afgezien van elk argument tussen ons, uiteindelijk vijanden hebben die ons kwaad wensen en dat we klaar moeten zijn voor elke confrontatie en elke uitdaging, altijd en overal. Bedankt allemaal en veel succes!"

Daarna vertrokken de 22e stafchef, luitenant-kolonel Aviv Kochavi en de 23e stafchef, luitenant-kolonel Hartzi Halevi, voor een bezoek aan de State Memorial Hall voor de gevallenen van de Israel Defense Forces op de berg Herzl.


Tijdens het bezoek plaatste Kochavi een krans ter nagedachtenis aan de gevallenen, toen hij werd vergezeld door twee soldaten van de nabestaanden, na hem stak Halevi een herdenkingsfakkel aan ter nagedachtenis aan de martelaren van Israëls systemen die vielen voor de verdediging van het vaderland, met naast hem een ​​soldaat uit de nabestaanden.Het bezoek werd gehouden met deelname van het hoofd van de personeelsafdeling, generaal-majoor Yaniv Ashur, directeur van de Hall of Remembrance, kolonel (bd.) de heer Yair Ben Shalom, vice-president en hoofd van de afdeling Families, Herdenking en Erfgoed, de heer Aryeh Moalem, het personeel van de Hall of Remembrance en andere gasten.


De 23e stafchef, luitenant-kolonel Hertzi Halevi stond bij de gedenksteen van zijn oom, wijlen Herzl (Hertzi) Halevi die in de Zesdaagse Oorlog sneuvelde. De chef-staf is naar hem vernoemd.


Foto IDF-woordvoerder


De 22e stafchef en de 23e stafchef salueerden en staken de kaarsen aan op de herdenkingsmuur ter nagedachtenis aan hun kameraden, commandanten en ondergeschikten, die sneuvelden tijdens het vervullen van hun plichten vechtend voor de verdediging van het volk, het land en het vaderland.


Hierna vertrokken de uittredende en inkomende stafchef naar kamp Rabin (Hakirya) in Tel Aviv, het hoofdkwartier van de IDF waar ze werden verwelkomd door een ceremoniële erewacht.


Aan de erewacht namen de Israëlische minister van Defensie, de heer Yoav Gallant, leden van de generale staf van de IDF, commandanten, eregasten en andere genodigden deel.49 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page