top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Rivlin hield een toespraak voor de EU ambassadeurs


President Rivlin tijdens zijn toespraak. Foto Mark Neyman (GPO)


In het licht van de recente toename van geweld hield president Rivlin vandaag, dinsdag, een spoed briefing voor de ambassadeurs van de lidstaten van de Europese Unie in Israël.


De president opende zijn toespraak door er op te wijzen dat "Palestijnse extremisten de Tempelberg hebben veranderd in een opslagplaats voor wapens en een basis voor aanvallen. We kunnen niet toestaan ​​dat deze heilige plaats wordt gebruikt voor gewelddadige wanorde die zowel joodse als moslimaanbidders bedreigt."


"De mannen en vrouwen van de Israëlische politie hebben heldhaftig gehandeld om de orde te herstellen en alle Jeruzalemieten veilig te laten leven en bidden," aldus Rivlin.

“Gisteren werd onze hoofdstad, Jeruzalem, aangevallen. Sindsdien zijn er honderden raketten op onze steden afgevuurd en zijn duizenden kinderen door hun ouders naar de schuilkelders gebracht. Geen enkel land ter wereld zou een dergelijke situatie accepteren. We zullen deze realiteit nooit accepteren. We zullen onze burgers met alle mogelijke middelen beschermen", vervolgde Rivlin zijn toespraak.


“Zoals ik al vaker heb gezegd, Arabieren en joden zijn niet gedoemd om samen te leven. We zijn voorbestemd om dat te doen", zei de pressident. "De weg naar vrede hangt af van regionale partnerschappen, het ontwikkelen van initiatieven die voordelen opleveren voor alle partijen en het opbouwen van wederzijds vertrouwen en begrip. Dit zijn de fundamenten van vrede. In het Midden-Oosten zijn er, net als in Europa, geen sluiproutes. Vrede kan niet gebaseerd zijn op een stuk papier. Vrede kan niet ontstaan ​​door Israël aan te vallen in VN-organen of door het recht van Israël om zichzelf te verdedigen via het Internationaal Strafhof te schaden. De Europese Unie kan een cruciale rol spelen bij het bevorderen van de Israëlisch-Palestijnse samenwerking ten voordele van alle partijen", aldus de president.


“De Israëlisch-Palestijnse arena is erg belangrijk, maar er is geen reden om de betrekkingen tussen de EU en Israël gegijzeld te houden door de betrekkingen tussen Jeruzalem, Ramallah en Gaza. Dit soort omstandigheden schaden onze toekomstige betrekkingen, dragen niets bij aan de Palestijnen en dragen niet bij aan ons gedeelde doel van vrede. Ik weet dat velen van u onze grenzen hebben bezocht. U hebt zelf de bedreigingen gezien waarmee we worden geconfronteerd vanuit Iran en zijn proxies, waaronder Hezbollah. Ik weet dat uw regeringen zich inzetten voor de veiligheid van Israël, en daarom is het cruciaal om resoluut op te treden tegen terrorisme, tegen de dreigingen en nucleaire ambities van Iran en om Hezbollah en zijn verschillende takken buiten de wet te plaatsen, ”zei hij tot besluit.73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page