israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Rivlin op afscheidsbezoek bij president Biden en Joodse gemeenschap in de VS


President Rivlin met president Biden op 28 juni 2021. Foto Haim Zach (GPO)


Op uitnodiging van president Biden, die zijn dank wilde uitspreken voor zijn ambtstermijn die werd gekenmerkt door voortschrijdend partnerschap, hoop en begrip binnen de staat Israël en met zijn buren, bracht president Rivlin maandag een bezoek aan het Witte Huis.


Aan het begin van hun ontmoeting legden de beide presidenten verklaringen af ​​aan de pers waarbij de president van de Verenigde Staten Joe Biden tegen president Rivlin zei : "Ik wil de president alleen bedanken voor zijn toewijding aan het versterken van de relatie tussen de Verenigde Staten en Israël en als de Amerikaanse pers mij vaak heeft horen zeggen, mijn toewijding aan Israël is ijzersterk. Vandaag gaan we een breed scala aan onderwerpen bespreken, waaronder Iran. Wat ik u nu al kan zeggen is dat Iran nooit een kernwapen zal krijgen zolang ik president ben. Ik heb de luchtaanvallen van zondagavond geleid, gericht op locaties die worden gebruikt door door Iran gesteunde milities die verantwoordelijk zijn voor recente aanvallen op Amerikaans personeel in Irak.

"Ik wil ook duidelijk maken dat mijn team en ik al nauw samenwerken met de nieuwe Israëlische regering die eerder deze maand aantrad. We kijken ernaar uit om binnenkort premier Bennett in het Witte Huis te ontvangen, aldus Biden.

Daarna was het de beurt aan president Rivlin, die zei :" ik ben zeer verheugd om weer hier in het Witte Huis te zijn met u, de president van de Verenigde Staten. Israël heeft geen grotere vriend en bondgenoot dan de Verenigde Staten van Amerika. Jullie zijn onze beste vrienden en de banden tussen het volk van Israël en het volk van Amerika zijn altijd gebaseerd geweest op het inzicht dat we waarden van democratie en liberalisme delen. Daarom kunnen we van tijd tot tijd discussies houden over zaken waarover we het niet eens zijn. Uw woorden zojuist verdiepen het begrip dat we een goede vriend in het Witte Huis hebben. God zegene u, God zegene de mensen van Amerika en God zegene de relatie tussen onze twee naties en onze twee staten.”


Na de vergadering met Biden, ging president Rivlin verder naar het Amerikaanse Congres, waar hij werd ontvangen door de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi.


President Rivlin met Nancy Pelosi. Foto Haim Zach (GPO)


Eerder had Rivlin al op zondag in New York een ontmoeting met prominente leden van de Amerikaans-Joodse gemeenschap die Rivlin wilden eren voor alles wat hij tijdens zijn zevenjarige ambtstermijn had gedaan voor het versterken van de banden tussen Israël en de Amerikaans Joodse gemeenschap.


Naast het benadrukken van de banden tussen Israël en de Joodse gemeenschap in de Verenigde Staten, weerspiegelde de bijeenkomst in New York vooral de bezorgdheid over het toenemende antisemitisme en het anti-Israëlische sentiment in de Verenigde Staten.


“Ik weet dat president [Joe] Biden en zijn regering zich inzetten om deze groeiende haat te bestrijden, en ik beloof u dat de staat Israël altijd in de voorhoede zal staan ​​tegen antisemitisme, in de VS en over de hele wereld”, zei Rivlin. het publiek.


“De Verenigde Staten zijn altijd de grootste vriend en bondgenoot van Israël geweest, en we zullen altijd dankbaar zijn voor de consistente tweeledige steun van alle Amerikaanse regeringen voor de veiligheid van Israël en het welzijn van zijn burgers", aldus president Rivlin.


Rivlin sprak ook over de voortdurende reddingspogingen in de gemeenschap van Surfside in Miami: "ik wil mijn gebeden, onze diepste gebeden, sturen naar de Joodse gemeenschap van Florida en naar alle Amerikaanse families die hun dierbaren hebben verloren in die vreselijke tragedie", zei hij.


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws