top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Rivlin op condoleance bezoek bij de familie van de in Lod gelynchte Yigal Yehoshua


Foto Mark Neyman (GPO)


President Rivlin bracht zondag een condoleance bezoek aan de familie van Yigal Yehoshua ז"ל in Moshav Hadid. Yigal Yehoshua werd op maandag 17 mei gelyncht door een Arabische menigte in Lod.


De president vertelde de familie dat hun pijn het hart van het land als geheel had geteisterd en dat er geen vergeving was voor de vreselijke daden die Yigal had aangedaan.


De broers van Yigal vertelden de president van de vele mensen die waren gekomen om hun respect te betuigen, niet alleen uit Lod maar vanuit het hele land, en over de uitgebreide wortels en band van het gezin en Yigal met het land.


'We hebben geen keus. We zijn hier en gaan nergens heen. Ik heb dit keer op keer gezegd sinds de vreselijke moord, en ik zal het blijven zeggen. We hebben geen andere keuze ”, zei de president. 'Ik denk na over wat ik moet zeggen, hoe ik mijn steun kan bieden en tegen mezelf kan zeggen - wat zou je broer je vandaag verteld hebben? Hoe zou hij jullie kracht geven? "


"Er is niets tragischer dan een verlies als dit", vervolgde de president, "en het was zo belangrijk voor me om hier te zijn en jullie te vertellen van ons grote respect voor jullie", zei de president over het besluit van de familie om de organen van Yigal te doneren."Vind troost en dat jullie vanaf nu alleen maar vreugdevolle gelegenheden zult kennen."


“We moeten blijven geloven en ervoor zorgen dat het gebeurt. Met vastberadenheid en overtuiging voor de mensen en het land werken. We hebben geen andere keuze", aldus president Rivlin.


De broers van Yigal zeiden dat ze er geen twijfel over hadden dat hij hun zou hebben gezegd hun hoofd recht op te houden en door te gaan op basis van zijn diepe geloof in samenleven. Ze vertelden hoe ze hem smeekten niet naar Lod te gaan, maar dat hij hun uitlegde dat hij zich geen zorgen maakte over zijn veiligheid omdat iedereen hem in de stad kende.67 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page