top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Rivlin was gastheer van de uitreiking van de Jerusalem Unity Prize


President Rivlin temidden van de prijswinnaars. Foto Haim Zach (GPO)


Zoals hij ieder jaar deed was ook nu weer gastheer van de uitreiking van de Jerusalem Unity Prize 2021 in Beit HaNasi. De prijs werd voor het zevende jaar uitgereikt als een gezamenlijk initiatief van de gemeente Jeruzalem, Gesher en de families van Eyal Yifrah, Gilad Shaer en Naftali Frenkel , samen met het Ministerie van Sociale Gelijkheid. Burgemeester van Jeruzalem Moshe Lion nam ook deel aan de uitreiking.


Aan het begin van zijn opmerkingen sprak de president met de ouders van de drie jongens, Racheli en Avi, Iris en Uri, Bat-Galim en Ofir, die de prijs initieerden ter nagedachtenis aan hun zonen, waarbij hij zei: “In de moeilijkste tijden, wanneer we wachtten allemaal met spanning op nieuws over het lot van de jongens, je was een bron van kracht en troost voor ons. De zelfbeheersing die u toonde, gaf ons vertrouwen en geloof. Helaas, toen we erachter kwamen wat hun lot was, en toen het ergste van alle mogelijke nieuws kwam, was ons hart gebroken. De hele mensen waren gehuld in verdriet en zelfs toen vonden jullie de kracht om een hand van steun en troost uit te reiken."


“Nog maar een paar dagen geleden zagen we dat de eenheid en het partnerschap van de Israëlische samenleving niet eenmalig zijn. Toen het vreselijke nieuws van de vreselijke ramp op de berg Meron naar buiten kwam, zagen we een enorme inspanning van het Israëlische publiek. We zagen mensen in de rij staan ​​om bloed te doneren voor de slachtoffers. We zagen mensen uit Arabische dorpen in de buurt van de plaats van de tragedie verfrissingsstations opzetten voor degenen die daar behoefte aan hadden en voor de families die waren gekomen om hun geliefden te zoeken."


"We zagen de mensen van de wijken in Tel Aviv rond het forensisch instituut Abu Kabir, eten en frisdranken brengen aan de gezinnen die met bezwaard hart wachtten om hun geliefden te identificeren die hun leven hadden verloren in de schokkende tragedie. Aan het eind van de dag, en hoe moeilijk het voor ons ook is om het te onthouden, we zijn beter dan ze ons vertellen, meer verenigd dan de verkiezingscampagnes proberen te suggereren. We zijn meer toegewijd aan elkaar dan dat deze of gene persoon met een bijl het zou hebben. Op het moment van de waarheid zijn we één menselijk weefsel,"aldus de president.


Winnaars van de Jerusalem Unity Prize 2021 zijn :

Voor onderwijs: de inclusieve school Shorashim in Natur, uit Ramat HaGolan, de Desert Stars school voor bedoeïenen leiderschap en de Almogim-school in Kiryat Yam.


In de categorie ‘nationaal’ was de winnaar Be’liba Choma / A Wall at its Heart, een programma dat zes jaar geleden werd opgezet door jonge Jeruzalemieten.


In de categorie ‘internationaal’ werd Avraham Infeld gekozen. Avraham is een joodse opvoeder in Israël en de joodse wereld, een oprichter van Birthright, Hillel en het Reut Institute.

11 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page