top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

President Herzog zal het Davos World Economic Forum bijwonen waarbij nadruk ligt op vrij krijgen gijzelaars

Foto WEC


Als onderdeel van Israëls voortdurende inspanningen om de vrijlating te bewerkstelligen van de gijzelaars die Hamas in Gaza vasthoudt, zal president Isaac Herzog morgen, woensdag, samen met First Lady Michal Herzog vertrekken voor een bezoek van een dag aan het Wereld Economisch Forum in Davos, Zwitserland.


Tijdens het bezoek zal de president worden vergezeld door vertegenwoordigers van de families van de gijzelaars. Hij zal het Forum toespreken en een reeks diplomatieke bijeenkomsten houden.

Daarnaast zal de First Lady deelnemen aan een gerenommeerd panel over de kwestie van antisemitisme over de hele wereld, samen met Douglas Emhoff, Second Gentleman van de Verenigde Staten, en Jonathan Greenblatt, uitvoerend directeur van de Anti-Defamation League.

Het centrale doel van het bezoek en de bijeenkomsten van de president is het onder de aandacht brengen van de kwestie en het vergroten van de politieke druk om te zorgen voor een snelle en veilige terugkeer van alle door Hamas vastgehouden gijzelaars. Bovendien zal de president op een duidelijke en diepgaande manier details blijven onthullen aan de wereldleiders over de wreedheden begaan door Hamas-terroristen op 7 oktober.

De president zal bij de leiders ook de nadruk leggen op de humanitaire inspanningen die Israël levert, die een integraal onderdeel vormen van de algehele campagne. Hij zal de ernst benadrukken van de veiligheidsdreiging waarmee de staat Israël en de hele regio wordt geconfronteerd, zolang de terroristische organisatie Hamas de Gazastrook blijft controleren.


260 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Geert ter Horst
Geert ter Horst
Jan 17

Heel goed nieuws.

Like

HansLa23+
Jan 16

Geweldig !! 🥰

Like
bottom of page