top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Prestatie volgapparaat van Playermaker laat elk schoeisel een bron van beweging vastleggenFoto via Playermaker


Het Israëlische bedrijf Playermaker, de prestatie tracker voor draagbare schoenen, heeft vandaag aangekondigd dat het tot nu toe $ 40 miljoen aan financiering heeft opgehaald, geleid door Ventura Capital Group, met extra investering door MIG Capital, Pegasus Tech Ventures, en anderen.


De financiering zal worden gebruikt om het wereldwijde bereik van het bedrijf verder uit te breiden, met de nadruk op het versnellen van de groei binnen de consumentenmarkt en het ontwikkelen van een nieuw multisport platform om de expansie van Playermaker buiten voetbal te stimuleren, te beginnen met basketbal.

Het draagbare prestatievolgapparaat van Playermaker verandert elk schoeisel in een verbonden oplossing die professionele technische, tactische, biomechanische en fysieke gegevens van de bron van beweging vastlegt. Dit biedt waardevolle inzichten en analyses om atleten op elk niveau in staat te stellen en in staat te stellen hun vaardigheden te maximaliseren, het blessurerisico te bewaken en het herstel van blessures te versnellen.


Tot nu toe waren hulpmiddelen voor het volgen van prestaties, die coaches en atleten helpen informeren over de impact van trainingen, wedstrijdprestaties en het omgaan met blessures, doorgaans alleen algemeen beschikbaar voor mannelijke professionele atleten - wat een historisch verschil in financiering en technologie tussen mannelijke en vrouwelijke atleten weerspiegelt. De missie van Playermaker is om gegevens doelgericht te gebruiken, met als doel gelijke kansen te bieden voor alle atleten, ongeacht hun leeftijd, vaardigheidsniveau of geslacht. Door prestatietracking en data-inzichten op topniveau betaalbaar en toegankelijk te maken voor alle atleten, leidt Playermaker de sporttechnologiemarkt naar een meer rechtvaardige toekomst.


Een voetbalteam met de Pacemaker PlayerMaker technologie. Foto YouTube-screenshot


"Onze missie is om de ongelijkheden in de sport uit te dagen en te streven naar eerlijk spel en gelijke kansen voor iedereen door ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot de kennis die ze nodig hebben om hun spel te verbeteren", zegt Guy Aharon , CEO en medeoprichter van Playermaker. "We stimuleren en inspireren jongens en meisjes over de hele sportwereld om actief te blijven, hun dromen na te jagen en de beste te zijn die ze kunnen zijn, ongeacht hun discipline, locatie of middelen. Uiteindelijk, waar passie en schoenen zijn, daar is waar wij willen zijn."


In tegenstelling tot andere fitnesstrackers op de markt, kan de Playermaker-oplossing technische prestaties volgen en verdergaande inzichten bieden vanwege de positie op zowel de linker- als de rechterschoen. Dit stelt het in staat om de gebruikelijke meetwaarden op het oppervlak te koppelen aan complexe functionele factoren zoals voetplaatsing/-hoek, voetsnelheid, acceleratie op harde sneden vs. rechte runs, en meer, wat meer unieke en scherpzinnige inzichten mogelijk maakt. Het apparaat vereist geen extra infrastructuur of installatie en vereist geen wifi, mobiele service of externe voeding om gegevens van een bepaalde sessie te verzamelen en te analyseren. Het kan ook zowel binnen als buiten worden gebruikt, waardoor het zich onderscheidt van GPS-systemen en het gemakkelijk kan worden aangepast aan een reeks sportactiviteiten.


"Zo'n baanbrekende sporttechnologie is uiterst zeldzaam om te vinden. Spelersmaker "verhoogt het spel" voor zowel professionele als recreatieve voetballers, waardoor een uniek niveau van diep inzicht en concurrentievoordeel voor spelers wordt gecreëerd op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier," zei Mo El Husseiny, Ventura's Managing Partner."We hebben nu de mogelijkheid om prestatiegegevens bij te houden en diepgaande en onmiddellijke inzichten te bieden die veel verder gaan dan de gebruikelijke statistieken - iets waar elke atleet van kan profiteren en een visie waar we bij Ventura erg blij mee zijn. Guy en het team hebben bewezen dat Playermaker enorm waarde door de voetbalwereld al te domineren. Wat nog belangrijker is, het Playermaker-team wordt gedreven door een duidelijk doel en doel: de sportwereld verbeteren voor iedereen die ze speelt. Ze hebben 's werelds favoriete spel gedigitaliseerd en gegamificeerd en dat is nog maar om te beginnen. "


Deze aankondiging komt na een reeks succesvolle partnerschappen, waaronder de aankondiging van Liverpool FC wonderkid, Harvey Elliott , als merkambassadeur, de uitbreiding van het partnerschap en de lancering van een gemeenschapsinitiatief met Fulham FC, evenals een uitgebreid projecten met de Engelse voetbalbond (FA) en de Leeds Beckett University om de eisen van vrouwenvoetbal te onderzoeken en diepgaande inzichten te verschaffen. Het bedrijf heeft een aanzienlijke internationale groei doorgemaakt in teams op academie-, universiteits-, semi-professioneel en elite-niveau, met een van de meest populaire sporten ter wereld - over de demografie. Met behulp van de institutionele kennis en data die het heeft opgedaan in het voetbal, is Playermaker al begonnen met het uitrollen van zijn Multi-Sport Platform. Daarbij werkt Playermaker samen met een aantal elite en recreatieve basketbalteams in de VS en de EU, en legt zo de basis voor een nieuw, multisport, B2C-aanbod.


"We zijn overweldigd door de internationale steun die Playermaker heeft gekregen en onze investeerders hebben veel vertrouwen getoond in ons team en het potentieel van onze technologie", vervolgt Aharon. "Onze reis begon met voetbal, maar de gegevens, kennis en ervaring die we hebben opgedaan, is een solide basis die we graag gebruiken om alle atleten in alle sporten te verbeteren. We zijn ervan overtuigd dat het succes dat we in voetbal hebben gezien, zal worden gerepliceerd in andere sporten, want niets voelt beter dan alle tools te hebben die je nodig hebt om te verbeteren wanneer je een sport beoefent waar je van houdt op elk niveau."

36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page