top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Procureur-generaal heeft Netanyahu laten weten dat hij Deri moet ontslaan


Procureur-generaal Gali Baharav-Miara. Foto Wikipedia


In een brief procureur-generaal Gali Baharav-Miara aan premier Netanyahu woensdagavond heeft gestuurd, na de diskwalificatie van de Shas voorzitter Deri door het Hooggerechtshof, schreef ze: "Volgens de uitspraak kan Deri niet blijven dienen als minister. U moet hem uit zijn posities in de regering ontslaan, en gelet op de beperkingen die in uw geval gelden, een andere persoon aanwijzen voor zijn functies, minister van Volksgezondheid en minister van Binnenlandse Zaken"


De procureur-generaal eist in die brief dat premier Benjamin Netanyahu Shas voorzitter Aryeh Deri ontslaat, naar aanleiding van de uitspraak van het Hooggerechtshof waarbij Deri wordt gediskwalificeerd als minister.


De Shas partij schatte vandaag (donderdag) dat Netanyahu Deri de volgende dag zal ontslaan. Partijfunctionarissen zeiden na de gesprekken tussen Netanyahu en Deri dat er een grote kans is dat Netanyahu de beslissing van het Hooggerechtshof zal opvolgen voordat de Shabbat begint.


Het is nog niet bekend wie de functies zal vervullen die Deri bekleedde.

In de brief die de procureur-generaal woensdagavond aan premier Netanyahu stuurde, schreef ze dat hij "moet handelen in overeenstemming met de uitspraak en Deri uit zijn posities in de regering moet verwijderen".


Omdat Netanyahu de functies van Deri niet kan overnemen vanwege zijn beperkingen doordat hij in een stafproces is verwikkeld, moet hij zowel een minister van Binnenlandse Zaken als een minister van Volksgezondheid benoemen, in de plaats van Deri.
145 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page