top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Producent van op vliegwiel gebaseerde EV snellader ZOOZ Power heeft deal in de USA getekend


ZOOZ powerbooster voor opladen elektrische voertuigen. Foto ZOOZ Power


ZOOZ Power uit Israël kondigt aan dat het een bindend memorandum van overeenstemming heeft ondertekend voor samenwerking met Blink Charging, een wereldwijd toonaangevende aanbieder van autoverhuurdiensten, die actief is duizenden autoverhuursites in meer dan 100 landen.


Het doel van de samenwerking is het bouwen en exploiteren van een gezamenlijke pilot van een ultrasnelle laadinfrastructuur voor EV's, die de ZOOZ Power-oplossing op basis van de ZOOZTER-100 zal demonstreren en zijn vermogen om ultrasnel opladen van elektrische voertuigen mogelijk te maken en te ondersteunen op locaties waar het elektriciteitsnet energiebeperkt is. De gekozen locatie voor dit speciale project is LaGuardia Airport inNew York City , VS.


ZOOZ is een toonaangevende leverancier van op vliegwielen gebaseerde Power Boosting oplossingen die het mogelijk maken om overal ultragroen en ultrasnel elektrische voertuigen op te laden.


Ze zetten zich in om angst voor actieradius weg te nemen en de massale acceptatie van elektrische voertuigen over de hele wereld te helpen versnellen. het doel is om de grootschalige uitrol van kosteneffectieve ultrasnelle oplaadinfrastructuur mogelijk te maken en tegelijkertijd bestaande netbeperkingen duurzaam te overwinnen.


ZOOZ pioniert met zijn unieke op vliegwiel gebaseerde powerboost technologie, die onbeperkte laad- en ontlaadcycli met hoog vermogen mogelijk maakt met een levensduur van meer dan 15 jaar, waardoor minimale totale eigendomskosten worden geboden voor ultrasnelle EV-laadinfrastructuur. Het product is gebaseerd op de opslag van kinetische energie in vliegwielen, waardoor het niet giftig is en ook niet gebaseerd op zeldzame aardmetalen, waardoor het intrinsiek groen is.Om vooruitgang te boeken met de EV-transitie en de elektrificatie van zijn autoverhuurvloot, moet de autoverhuurder een ultrasnelle oplaadinfrastructuur bouwen, die nodig is om een ​​hoge kwaliteit van de dienstverlening aan zijn klanten en een efficiënte werking van de locaties te garanderen.


Op veel van de autoverhuurlocaties belemmeren of vertragen substantiële netwerkbeperkingen de installatie van ultrasnelle EV-laadinfrastructuur. De pilot maakt dus deel uit van de inspanningen van de autoverhuurder om oplossingen te zoeken voor deze uitdagingen, waardoor de implementatie van zijn strategie om EV-verhuurdiensten aan te bieden, kan worden versneld. Het doel is om de pilotsite operationeel te hebben in Q2/2023 voor een periode van 12 maanden. Op basis van een succesvolle pilot bespreken de partijen een stappenplan en overeenkomst voor een langdurige samenwerking, gebruikmakend van ZOOZ Power'


Boaz Weizer , CEO van ZOOZ Power zegt hierover: "We werken samen met gerenommeerde grootschalige bedrijven in de hele VS, die de noodzaak van ultrasnel opladen van elektrische voertuigen begrijpen, en dienen verder als de wereldwijde pionier in de branche. Deze vier pilots zullen binnen enkele maanden operationeel zijn en ik denk dat ze onze penetratie op de Amerikaanse markt zullen versnellen en de groei van ZOOZ verder zullen stimuleren."47 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page