top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Prof. Eran Segal: deze week hoogtepunt Omikron-golf, daarna geleidelijke afname


Screenshot Channel 12 News


Prof. Eran Segal van het Weizmann Institute of Science, en één van de top-virus experts van het land, schatte maandagavond tijdens een interview op Channel 12 News, dat de Omikron-golf nu op zijn hoogtepunt is en dat we de komende week een afname van het aantal geverifieerde besmettingen zullen zien. Ondertussen blijkt uit voorlopige cijfers dat er op maandag een nieuw record was met 83.739 nieuwe besmettingen.


Hij legde uit dat de schijnbare daling al zichtbaar is in sommige van de cijfers, maar zegt ook dat we de komende week een verdere toename zullen zien van het aantal ernstig zieke patiënten.


"In de grafiek die we hebben opgesteld, zien we dat er al een rem zit op het aantal geverifieerde mensen van 60 jaar en ouder. Dit is een belangrijk cijfer, omdat het direct ernstige gevolgen heeft voor het aantal patiënten", voegt prof. Segal toe.


"Hier is de plaats om te vermelden dat wanneer we ons op het hoogtepunt van de morbiditeit bevinden, het aantal geïnfecteerde in de laatste verdubbeling gelijk is aan het totale aantal geïnfecteerde vanaf het begin van de Omicron-golf tot op de dag van vandaag." Dat wil zeggen, tot nu toe zijn ongeveer een miljoen mensen besmet met Omicron en alleen al in de afgelopen week zijn er meer dan een half miljoen meer besmet.


Verder legde prof. Segal uit dat de komende dagen de kans om besmet te raken het grootst is, vooral voor mensen die tot risicogroepen behoren. "Nu is de kans om besmet te raken groter dan in de rest van de epidemie", verduidelijkte hi.


Prof Segal zei dat werd gehoopt en geschat dat dit de variant zou zijn die een einde zou maken aan de Covid-19 epidemie, maar waarschuwde dat het virus bekend staat als bedrieglijk en ontmoedigend.


"Er zijn misschien meer varianten, maar naarmate de tijd verstrijkt, wordt onze toolbox ook beter", verduidelijkt prof. Segal. "We hebben nu het medicijn, de vaccins en ook de natuurlijke immuniteit van meer dan de helft van de bevolking hier en over de hele wereld. Al die dingen, hopen we, zullen helpen om het coronavirus te beëindigen, althans zoals de pandemie die we de afgelopen twee jaar hebben leren kennen", voegde Segal eraan toe.


“Maar we hebben de afgelopen twee jaar keer op keer geleerd dat dit virus kan misleiden en verrassen. Mogelijk zijn er nog meer varianten. Maar hoe meer tijd er verstrijkt, hoe beter onze middelen zijn om het te bestrijden', zei hij.


Inmiddels laten de besmettingscijfers tot maandagavond 21.00 uur een nieuw record zien: 83.739 nieuwe besmettingen, nadat 376.972 mensen waren getest,


Ook het aantal actieve patiënten is gestegen, namelijk tot 550.751, terwijl in de ziekenhuizen nu 817 virus patiënten in ernstige toestand zijn opgenomen, waarvan 228 in kritieke toestand.


In de afgelopen twee weken hebben meer dan 850.000 Israëli's positief getest op COVID, waarbij experts van mening waren dat het werkelijke aantal meerdere malen hoger zou kunnen zijn.


In de afgelopen week stierven 126 Israëli's met COVID - een stijging van 106,6% in de afgelopen week - waardoor het totale dodental sinds het begin van de pandemie op 8.481 staat.

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page