israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Programma van Holocaust Remembrance Day in Yad Vashem is live te volgen

Bijgewerkt op: 27 apr. 2022


Yom Hashoa, Holocaust Martelaren en Helden Herdenkingsdag vindt dit jaar plaats van woensdagavond 27 april 2022 tot en met donderdag 28 april 2022.


De officiële staatsopeningsceremonie voor Holocaustherdenkingsdag vindt plaats op woensdag 27 april om 20.00 uur Yad Vashem, op de Mount of Remembrance in Jeruzalem en is LIVE mee te maken.


De president van Israël, Isaac Herzog, en premier Naftali Bennett, zullen beiden spreken tijdens de openingsceremonie. Voorzitter van de Yad Vashem raad Rabbijn Israel Meir Lau zal de Memorial Fakkel ontsteken. Moshe Meron zal spreken namens de overlevenden. Dit jaar zal Holocaustoverlevende Beni Harel El Maleh Rahamim El Maleh Rahamim reciteren, het Joodse gebed voor de zielerust van de martelaren.


Tijdens de ceremonie steken Holocaustoverlevenden zes fakkels aan. Eerste fakkel: Zvi Gill ; tweede fakkel: Shmuel Blumenfeld z"l (de fakkel zal worden aangestoken door zijn zoon Aryeh); derde fakkel: Olga Kay ; vierde fakkel: Arie Shilansky ; vijfde fakkel: Shaul Spielmann ; zesde fakkel: Rebecca Elizur.


Tijdens de ceremonie, zullen korte video's over elk van de fakkelaanstekers worden getoond, geproduceerd en geregisseerd door Shira Felix, welke later beschikbaar zullen zijn op de Yad Vashem-website in de sectie gewijd aan Holocaust Remembrance Day 2022.


De Israëlische zangers Ester Rada en Ron Buchnik, evenals de erewacht van de IDF Parachutisten, zullen deelnemen aan de ceremonie, die ook verhalende stukken van de Israëlische acteur Noa Koler zal bevatten. De ceremoniemeester is Danny Cushmaro, top-verslaggever van Channel 12 News.


De ceremonie zal een traditionele herdenkingsdienst omvatten, inclusief het reciteren van een hoofdstuk uit de Psalmen door opperrabbijn van Israël, rabbijn David Lau. De opperrabbijn van Israël, Rabbi Yitzhak Yosef zal het Kaddisch, het rouwgebed, reciteren.


Yad Vashem zal de staatsopeningsceremonie live uitzenden met simultaanvertaling in het Engels , Frans , Spaans , Duits , Hebreeuws en Russisch via haar websites in hun respectievelijke talen. Daarnaast zal Yad Vashem simultaanvertaling in het Arabisch aanbieden op het Yad Vashem YouTube-kanaal in het Arabisch . De live feed is toegankelijk via Facebook (alleen live in het Engels en Hebreeuws).


202 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws