top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Raad van Bestuur van KKL-JNF heeft hulp voor getroffen gemeenschappen goedgekeurd


Foto KKL-JNF


De Raad van Bestuur van KKL-JNF heeft vandaag 17 miljoen Shekel (€ 4 miljoen) goedgekeurd voor de gemeenschappen langs de conflictlijn in het noorden voor de versterking van waarschuwingsteams.


De raad van bestuur van KKL-JNF, onder leiding van voorzitter Ifat Ovadia-Luski, en het professionele managementteam, toerde vandaag door de gemeenschappen in de Gazastrook en in nabijgelegen steden. Tijdens de rondleiding bezocht de delegatie Ashkelon, Sderot en Ofakim. Daarna hielden ze een bijeenkomst op het kantoor van KKL-JNF in Gilat met de hoofden van de regionale raden Hof Ashkelon, Merhavim, Sdot Negev, Sha'ar Hanegev en Eshkol.


Tijdens de rondleiding ontvingen KKL-JNF-leden briefings van de burgemeesters en hoofden van de regionale raden over de situatie in hun gemeenschappen sinds het uitbreken van de oorlog en over de uitdagingen waarmee bewoners van deze gemeenschappen worden geconfronteerd.


De hoofden van de regionale raden spraken hun warme waardering uit voor de snelle mobilisatie van KKL-JNF om de gemeenschappen en inwoners van het zuiden te ondersteunen, en merkten op dat KKL-JNF de enige organisatie is die al geld heeft verstrekt aan de autoriteiten voor onmiddellijke hulp bij op het gebied van veiligheid en hulp aan bewoners. Ze benadrukten ook dat ze dankzij KKL-JNF acties konden ondernemen voor een eerste herstel.


KKL-JNF-voorzitter Ifat Ovadia-Luski zei tijdens de tournee: "In 1946 werden 11 punten opgericht in de Westelijke Negev als onderdeel van de activiteiten van de nationale instellingen, waaronder KKL-JNF. Dit zijn plaatsen als Be'eri, Urim , en Nirim. Dit zijn de gemeenschappen die tegenwoordig getroffen worden, samen met andere gemeenschappen in het gebied. We worden geconfronteerd met een pijnlijke cyclus, maar het is onze verantwoordelijkheid om deze gemeenschappen weer op te bouwen. Dit zijn dagen waarop de bladzijden van de geschiedenis van Israël worden herschapen. geschreven, net als de oorlogen van voorgaande generaties. Het is een strijd om ons vaderland. De nationale instellingen, en in het bijzonder KKL-JNF, spelen een historische rol als voortzetting van het pad van de grondleggers van het land om leiding te geven aan de wedergeboorte van de Westelijke Negev."


Ovadia-Luski voegde hieraan toe: “Naar aanleiding van wat we vandaag hebben gehoord over de behoeften van deze gemeenschappen, zullen we een strategisch plan voor de hele regio formuleren en het land weer bloeiend en welvarend maken.”


Bovendien heeft de Raad van Bestuur van KKL-JNF vandaag de overdracht van 17 miljoen NOS aan de gemeenschappen langs de conflictlijn in het noorden goedgekeurd voor de versterking van waarschuwingsteams.


Volgens het besluit van KKL-JNF zal elke gemeenschap die door het Ministerie van Defensie wordt gedefinieerd als een ‘grensgemeenschap’ en een ‘conflictlijn’ hulp ontvangen ten bedrage van 200.000 Shekel met als doel het uitrusten van waarschuwingsteams.”

131 weergaven0 opmerkingen
bottom of page