top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Rachel Dov, 25: Een 'eenhoorn' die graag schitterde. Vermoord door Hamas terwijl zij op 7 oktober probeerde het Supernova-muziekfestival te ontvluchten

Rachel Dov (screenshot van Instagram, gebruikt door Times of Israel in overeenstemming met artikel 27a van de auteursrechtwet)


Rachel Dov, 25, uit Kiryat Yam, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen toen ze probeerden het Supernova-muziekfestival te ontvluchten.


Ze laat haar moeder, Paulina Dov, stiefvader Mikhail Silberman en stiefzus Alexa Silberman achter. Rachels vader, de eigenaar van een kapperszaak in Kiryat Yam, werd tien jaar eerder neergeschoten en vermoord in wat vastbesloten was een willekeurige gewelddaad te zijn, zonder voorbedachten rade of motief.


Op de ochtend van 7 oktober sms'te Rachel haar ouders om hen te laten weten dat er om haar heen geweervuur ​​en explosies waren en dat ze het festival zou verlaten.


“Rond 10.00 uur zag ik een foto op Telegram,” vertelde Silberman aan het in Nederland gevestigde Russischtalige nieuwskanaal TV Rain. “Ik zag Rachel in een auto zitten. En ze had hier een kogelgat.’ Hij wees naar een plek aan de zijkant van zijn lichaam, net onder de oksel. Als voormalig IDF-medicus wist Silberman dat ze weinig tijd hadden om Rachel te bereiken voordat ze doodbloedde. Helaas werd Dov, ondanks de inspanningen van haar ouders gedurende twee dagen rijdend door een actief oorlogsgebied in het zuiden, pas op 10 oktober gevonden en geïdentificeerd. Ze werd de volgende dag begraven op de Tel Regev-begraafplaats in Kiryat Yam.


Dov hield van elektronische en trancemuziek en had over de hele wereld verschillende festivals bezocht die vergelijkbaar waren met Nova. Haar dierbaren vertelden de media dat ze graag schitterde, glitter droeg en feestvierde.


“Ze was een eenhoorn,” vertelde haar moeder aan TV Rain, eraan toevoegend dat op de grafsteen van Dov een afbeelding staat van een eenhoorn en een regenboog erin gesneden om haar vrije geest te herdenken.


Geliefden vertelden ook aan de Israëlische legerradio dat Dov een “snelle, scherpe tong had, en dat ze de mensen om haar heen bij elke gelegenheid aan het lachen zou maken.”


“Mijn Racheli”, schreef haar vriendin Linor Markovich op Instagram, “de kleurrijkste, mooiste, slimste eenhoorn – niemand kan anders zeggen… Ik hou van je met elke vezel van mijn lichaam en er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk dat over jou."


“Je wist altijd het juiste te zeggen op het juiste moment”, schreef Dovs stiefzus Alexa Silberman in januari op Instagram. “Je wist altijd hoe je moest helpen… Je leerde me dansen zoals je danste… Mijn eenhoorn, jij was iets dat niet genegeerd kon worden.”


In februari zou Dov op reis gaan naar Thailand met haar vriend Eliad Shemesh, die zich tijdens het festival enkele uren met haar lichaam in de auto verstopte. Shemesh was ook van plan de komende maanden een aanzoek te doen.


“Ik hou voor altijd van je, mijn mooie engel”, schreef Shemesh op Instagram. “Het doet elke dag pijn dat je er niet bent.”


243 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page