top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Rachel Goldberg-Polin, moeder van gijzelaar uit Gaza, op de TIME100-lijst

Rachel Goldberg, moeder van de Israëlische gijzelaar Hersh Goldberg-Polin spreekt tijdens een bijeenkomst voor gijzelaars ter gelegenheid van 100 dagen sinds het begin van de oorlog tussen Israël en Hamas, buiten de gemeente Jeruzalem op 14 januari 2024. Foto door Yonatan Sindel/Flash90 via ISRAEL21c


Rachel Golberg-Polin, de moeder van de Israëlische gijzelaar Hersh Goldberg-Polin en een prominente activiste voor de vrijlating van de gijzelaars uit Hamas-gevangenschap , is door Time Magazine geselecteerd als een van de 100 meest invloedrijke mensen van 2024 .


De zoon van Golberg-Polin werd ruim zes maanden geleden door Hamas naar Gaza ontvoerd. Sindsdien heeft ze onvermoeibaar gewerkt aan zijn terugkeer en die van de ruim 130 gijzelaars die nog steeds gevangen worden gehouden.


Volgens TIME is ze “een van de meest zichtbare pleitbezorgers voor de gijzelaars en hun families geworden”, waarbij het tijdschrift opmerkt dat ze wereldleiders zoals paus Franciscus heeft ontmoet en heeft gesproken op invloedrijke fora zoals de Verenigde Naties. 

“Ik denk dat belangenbehartiging zo belangrijk is, en Jon en ik staan ​​altijd open voor deze kansen”, vertelde Goldberg-Polin onlangs aan ISRAEL21c , verwijzend naar zichzelf en haar partner. Als in Amerika geboren Israëliërs, zo voegde ze eraan toe, zijn ze vaak benaderd door Engelssprekende media.


“We proberen nog steeds wanhopig de wereld duidelijk te maken dat dit een mondiale humanitaire crisis is.”


Ook op de TIMES-lijst staat de Palestijnse journalist Motaz Azaiza , die steeds beroemder en invloedrijker is geworden sinds het uitbreken van de oorlog, en die het leven in de door oorlog verscheurde Gazastrook documenteert.


In Israël bracht zijn opname op de prestigieuze lijst de lokale media ertoe de lezers eraan te herinneren dat Azaiza video's had gedeeld waarin Hamas Israëli's ontvoerde van het Nova-muziekfestival en inhoud waarin het Israëlische leger met de nazi's werd vergeleken, maar ook dat hij er bij gelegenheid van werd beschuldigd samen te werken met Israël.


Een andere Israëliër die op de lijst staat is Ynon Kreiz , de Israëlisch-Amerikaanse CEO van Mattel. 


"Met de ogen van een visionair en het lef van een kitesurfer reorganiseerde, coördineerde en plande hij - hij stelde Mattel niet voor als een speelgoedbedrijf maar als een entertainmentbedrijf", zei filmmaker JJ Abrams over Kreiz. “Degenen onder ons die Ynon al jaren kennen, zijn getuige geweest van zijn niet aflatende vastberadenheid om van Barbie en andere Mattel-merken culturele fenomenen te maken.” 


Een paar dagen gelden heeft Hamas een propaganda video verspreid waaruit bleek dat Hersh Goldberg-Polin nog in leven is alhoewel hij een hand mist.

336 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page