israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Rafael richt een cyberconsortium op om kritieke infrastructuur te verdedigen


Ter illustratie. Foto Rafael Advanced Defense Systems


Nu cyberoorlog activiteiten door staten en onafhankelijke hackers toenemen, heeft Rafael Advanced Defense Systems een overeenkomst getekend met 12 vooraanstaande Israëlische cyberbedrijven om kritieke systemen te beschermen.


Onder de naam "Israeli Operational Technologies Cyber ​​Consortium" en in samenwerking met het Israel National Cyber ​​Directorate, zal het end-to-end cyber operational technology (OT) -oplossingen bieden om kritieke activa zoals transport, olie en gas, productie, water, energie te beschermen. en meer, zei het bedrijf in een persverklaring.


Het Cyber ​​OT Consortium zal Rafael, IEC, Tashan, Waterfall Security, Trapx, MobileGroup, Radiflow, CyberPro, XMCyber, Cervello en Cynerio omvatten. Met toonaangevende cyber-OT-bedrijven met verschillende expertisegebieden die samenwerken, zullen ze een "alomvattende en geïntegreerde, in de strijd bewezen oplossing" bieden voor de technologische-cyber-OT-behoeften van grootschalige organisaties.


"Het Consortium zal een allesomvattende cyberdefensie oplossing bieden om de essentiële diensten en infrastructuren op nationaal niveau aan te pakken die nodig zijn om bescherming te bieden tegen cyberoorlogvoering en kwaadaardige activiteiten door zowel staten als door onafhankelijke malafide hackers om de systemen te beschermen", zei Rafael.


De nadruk wordt gelegd op het bieden van verdediging tegen kwaadwillende activiteiten door statelijke actoren, evenals door onafhankelijke malafide hackers, en om activa te beschermen zoals transport, olie en gas, productie, water en riolering en energie-infrastructuur, zei Rafael in een verklaring. Operationele technologie (OT) is een combinatie van hardware en software die veranderingen in de werking van industriële apparatuur en processen bewaakt en detecteert.


32 weergaven0 opmerkingen
 
israelnieuws