top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Rafi Milo kreeg de rang van generaal-majoor en is de nieuwe bevelhebber Home Front Command

Rafi Milo, 2e van rechts, met naast hem minister van Defensie Gantz. Foto via IDF-woordvoerderseenheid


Brigade Generaal Rafi Milo kreeg de rang van generaal-majoor en zal binnen twee weken zijn functie als de nieuwe bevelhebber van het Home Front Command beginnen.


De ceremonie vond donderdagavond plaats in Camp Rabin (de Kirya)in Tel Aviv. De ceremonie werd geleid door de minister van Defensie van Israël, Benny Gantz, en de chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi. Ook namen extra IDF-functionarissen en de familie van Rafi Milo deel.


Rafi Milo krijgt de rang van generaal-majoor opgespeld door zijn vrouw en IDF-opperbevelhebber Kochavi. Foto via IDF-woordvoerderseenheid


Minister van Defensie van Israël, de heer Benny Gantz zei: “Ik wil majoor-generaal Milo en zijn familie feliciteren. MG Milo heeft in de loop der jaren een opmerkelijke en afwisselende reizen gemaakt en ik heb er alle vertrouwen in dat hij zijn operationele en interpersoonlijke vaardigheden als commandant van het Home Front Command en lid van het IDF General Staff Forum zal gebruiken. Bedankt, majoor-generaal Ori Gordin, voor het uitzonderlijke werk dat is uitgevoerd door het Home Front Command, van het omgaan met COVID-19 en het contact leggen met lokale autoriteiten en het assisteren bij Aliyah operaties tot het omgaan met de aanvullende voortdurende uitdagingen van het commando. Uw vermogen om het commando op te richten en uit te voeren was buitengewoon belangrijk en ik twijfel niet aan uw succes bij de komende hindernissen van het Noordelijk Commando.


Foto via IDF-woordvoerderseenheid


Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi zei: “Rafi, uit mijn kennis met je door de jaren heen, zelfs uit mijn dagen als bevelhebber van de Gaza-divisie toen je een bataljonscommandant in mijn sector was, werd gezegd dat je een commandant bent die mensen volgen, in staat om door een ​​menigte te vegen door groot leiderschap en bescheidenheid. Deze vaardigheden zijn onder andere de reden waarom je de rang van generaal-majoor krijgt en lid wordt van het Generale Staf Forum. Als bevelvoerend officier van het Home Front Command moet je begrijpen dat samenwerking de "As der Assen" vormt. Er is geen persoon die meer geschikt is dan jij om deze samenwerkingen uit te voeren en te leiden - door de kracht van leiderschap in plaats van de kracht van commando, door de kracht van toewijding in plaats van de kracht van autoriteit. Ik vertrouw je en ik ben er zeker van dat je je functie als bevelhebber van het Home Front Command met grote professionaliteit en verantwoordelijkheid zult vervullen. "


Inkomende commandant van het Home Front Command, MG Rafi Milo zei: Toen ik dienst nam, had ik maar één droom, om als gevechtssoldaat bij de Israëlische marine te dienen. Vandaag, na meer dan 30 jaar dienst in de IDF, sta ik voor jullie opgewonden, redelijk nederig en vooral trots om de rang van generaal-majoor te ontvangen en toe te treden tot het IDF General Staff Forum. Deze eervolle status stelt me ​​in staat om na te denken, te reflecteren en de kracht en de geest te begrijpen die me naar dit moment hebben geleid. Deze eigenschappen komen van mijn moeders kant van de familie, die het concentratiekamp Auschwitz overleefde en na de oorlog Aliyah naar de staat Israël maakte. Als derde generatie overlevenden van de Holocaust leerden ze me het belang van het bestaan ​​van de staat Israël, als het enige huis voor de Joodse gemeenschap. En aan de andere kant, de familie van mijn vader, een Israëlische familie met een geschiedenis van vechten. Mijn grootvader, die deel uitmaakte van de Joodse Brigade en heeft bijgedragen aan de oprichting van de staat Israël, en via mijn neef, wijlen Aharon Yehezkel, die reserve-gevechtssoldaat was in de Parachutistenbrigade en werd gedood tijdens de Tweede Libanonoorlog. Van deze kant van mijn familie leerde ik soldaat te zijn, de betekenis van zelfopoffering en de noodzaak en plicht om te vechten voor de bescherming van ons huis. Dit is een grote eer en verantwoordelijkheid, bedankt voor uw vertrouwen.

63 weergaven0 opmerkingen
bottom of page