israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ramp in synagoge Giva'at Zeev waar tribune instortte - 167 gewonden en 2 doden


Enkele seconden na instorten tribune. Screenshot Channel 12 Nieuws


Na de ramp op de berg Meron eerder deze maand, heeft zich opnieuw zich een ramp in de ultraorthodoxe gemeenschap voorgedaan toen zondagavond een tribune met daarop 600 mannen in de synagoge van Givat Ze'ev bij Jeruzalem instortte.


De synagoge was afgeladen met mensen omdat net was begonnen met de dienst tgv van Shavuot.


Na het instorten bleek dat twee mensen waren gedood, een van hen een jongen van 12 jaar, de ander een man van 40, en 167 mensen gewond raakten, waaronder vijf ernstig.


Op onderstaande video is het moment te zien waarop de tribune instortte:

De gewonden werden naar ziekenhuizen in Jeruzalem gebracht. Nadat ze de synagoge hadden doorzocht bevestigden medici en brandweerlieden dat er geen mensen meer vonder de tribune de tribune lagen.


Magen David Adom zei dat medici ter plekke vijf mensen behandelden die ernstig gewond waren geraakt, samen met 10 mensen in een matige toestand en 152 mensen die lichte verwondingen opliepen.


Het Home Front Command werd meteen ingezet om te helpen bij het doorzoeken van het gebied, het verzorgen van de gewonden en het op afstand houden van toeschouwers.

Daarnaast verzorgden ook helicopters van het leger het vervoer van gewonden naar de verschillende ziekenhuizen in Jeruzalem en omgeving.


Hoewel de oorzaak van het ongeval nog moeten worden onderzocht is wel duidelijk dat de tribune niet was goedgekeurd en zeker niet bestand was tegen een hossende en dansende menigte.


De politiecommandant van het district Jeruzalem zei tegen verslaggevers dat "het gebouw waar in de synagoge zich bevindt nog niet was afgebouwd en dat de gemeente en de politie de tribune niet hadden goedgekeurd voor gebruik".


Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wie schuldig zijn aan deze ramp.

230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws