top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

REE uit Israel introduceert Amerika's eerste x-by-wire e-truck

De REE P7-C demotruck. Foto met dank aan REE Automotive via ISRAEL21c


REE Automotive, iit Israel, maker van unieke modulaire platforms waarop bedrijven elektrische voertuigen in verschillende vormen en maten kunnen bouwen, is begonnen met de levering van zijn P7-C-demonstratietrucks voor evaluatie door meerdere wagenparken in Noord-Amerika.


De “Powered by REE” P7-C elektrische bedrijfswagen voor middelzwaar gebruik is het eerste volledig bestuurde, rem-door-draad- en drive-by-wire-voertuig dat is gecertificeerd door de Amerikaanse Federal Motor Vehicle Safety Standards and Environmental Protection Agency .


In ‘by wire’-voertuigen worden elektronische of elektromechanische systemen gebruikt in plaats van mechanische verbindingen om de functies van het voertuig te besturen. Het gebruik van elektronische systemen in plaats van mechanische systemen vermindert het totale gewicht van het voertuig, waardoor de uitstoot afneemt. By-wire-systemen verbeteren ook de nauwkeurigheid en snelheid van de responstijd.De eerste reeks klantleveringen wordt gefaciliteerd door REE-distributeur Pritchard EV. Er wordt verwacht dat nog meer geautoriseerde dealers en wagenparken de komende weken P7-C-demonstratie-eenheden zullen ontvangen.


De P7-C van REE komt in aanmerking voor de Amerikaanse federale Internal Revenue Service (IRS) Commercial Clean Vehicle Tax Credit van maximaal $ 40.000 per voertuig.

REE is ook bezig om in aanmerking te komen voor verschillende staatsstimulansen, wat de totale incentive op meer dan $100.000 per voertuig zou kunnen brengen, afhankelijk van de locatie van de klant.


Richard Colley, vice-president van Government and Regulatory Affairs van REE, zei dat deze federale en nationale stimuleringsmaatregelen “de elektrificatie van de vloot in de VS zullen helpen versnellen, de volksgezondheid zullen helpen verbeteren en ambitieuze klimaatdoelstellingen zullen verwezenlijken.”


Daniel Barel, CEO en medeoprichter van REE Automotive, zei tegen ISRAEL21c dat de technologie “een echte gamechanger is, waardoor we elektrische vrachtwagens kunnen bouwen die wagenparken willen kopen, en chauffeurs graag zullen rijden, aangezien we een sterke vraag naar onze werkvrachtwagens blijven zien.”


REE's eigen REEcorner-module bevat stuur-, rem-, ophangings-, aandrijflijn- en controlesystemen in één compacte eenheid die tussen het chassis en het stuur is geplaatst.


Door vier identieke REEcorners te gebruiken, kan REE de platste EV-platforms in de sector maken met meer ruimte voor passagiers, vracht en batterijen.

De REEcorner-module bevat stuur-, rem-, ophangings-, aandrijflijn- en bedieningssystemen in één compacte eenheid, gepositioneerd tussen het chassis en het stuur. Foto met dank aan REE Automotive via ISRAEL21c


REEcorner en x-by-wire technologie voor rij-, stuur- en rembediening zorgen volgens het bedrijf voor superieure manoeuvreerbaarheid, verbeterde veiligheid, verbeterde ergonomie en onderhoudsgemak, efficiënter onderhoud, lager voorraadbeheer van reserveonderdelen, verbeterde restwaarde en optimale energie-efficiëntie en andere voordelen.


In mei 2022 opende REE een volledig robotachtige assemblagelijn in zijn eerste integratiecentrum in Coventry, VK.


Het meermaals bekroonde e-mobiliteitsbedrijf, opgericht in 2011, heeft zijn hoofdkantoor in Glil Yam, een kibboets in centraal Israël.  


189 weergaven0 opmerkingen
bottom of page