israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Regering keurt het plan goed om de stad Harish te ontwikkelen


Premier Bennett en minister van Binnenlandse Zaken Shaked tijdens de bekendmaking. Foto Koby Gideon / GPO


Het kabinet heeft tijdens zijn wekelijkse vergadering het plan van premier Naftali Bennett en minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked goedgekeurd om de stad Harish te ontwikkelen.


"Harish, ten noordoosten van Hadera, is een stad met de snelste groei in Israël. Als zodanig vormt het een start-up van de staat Israël en deze start-up is aan de gang. Het huidige regeringsbesluit is dramatisch voor de inwoners van de stad. We moeten om een ​​duurzame stad te creëren in Harish. Met een industriegebied, met inkomsten uit het bedrijfsleven. De stad zal naar verwachting zichzelf binnen 2,5 jaar verdubbelen en dit is groot nieuws", aldus premier Bennett.


Hieronder volgen de hoofdlijnen van het plan:


  • Ongeveer 400 miljoen zal worden toegewezen voor het verbeteren van de bereikbaarheid van vervoer: uitbreiding van toegangsoplossingen voor de stad via planning en aanleg van verbindingen met interstedelijke snelwegen, uitbreiding van de noordelijke toegangsweg en bestrating van een nieuwe zuidelijke uitgang voor de stad, ontwikkeling van fiets- en voetgangersinfrastructuur in de stad, en het bevorderen van een netwerk van lokaal en interstedelijk openbaar vervoer.

  • Ongeveer NIS 100 miljoen voor een economisch ontwikkelingsplan voor groeimotoren en inkomstenbronnen: stappen die de verklaring van Harish als gemeente bevorderen.

  • Ongeveer NIS 74 miljoen voor het bouwen en ontwikkelen van openbare instellingen en het leveren van diensten voor de integratie van nieuwe bewoners: het bouwen van openbare voorzieningen, kinderdagverblijven, het opzetten van een sociale dienst, een wetenschappelijk centrum, een jongerenactiviteitencentrum en meer.140 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws