israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Rellen aan grens met Gaza, grens politieagent door zijn hoofd geschoten; IDF valt Hamas doelen aan


Screenshot video Channel 11 News.


Tijdens rellen aan de grans Gaza met Israël op zaterdagmiddag is een grenspolitieagent door zijn hoofd geschoten en in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. De IDF heeft daarop in de afgelopen nacht wapenopslagplaatsen en andere Hamas doelen aangevallen vernietigd.


Grenspolitieagent Barel Shmueli die op 21 augustus 2021 ernstig gewond raakte bij een schietpartij aan de grens met Gaza. Foto via Grenspolitie.


Tijdens de door Hamas georganiseerde rellen, probeerden over het algemeen jonge Gazanen over het grenshek te komen en gooiden stenen en amolotov cocktails over het grenshek.


Een van de grenswachten, Barel Hadaria Shmueli,21, hield zijn wapen door een schietgat in de muur op de menigte gericht, die probeerden met stenen het wapen onklaar te meaken.


Op een gegeven moment is te zien hoe een met een pistool gewapende man door het gat in de muur op de agent schiet die daarbij in zijn hoofd werd geraakt en in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt waar hij inmiddels operaties heeft ondergaan.


In reactie hierop heeft de IDF de afgelopen nacht vier wapenopslagplaatsen en wapenfabrieken aangevallen en vernietigd, zo laat de IDF in een persbericht weten.Volgens Hamas zijn 41 Gazanen tijdens de rellen gewond geraakt, waaronder een jingen van 13 die ernstig gewond zou zijn.


Het is gebruikelijk dat Hamas rellen organiseert waarbij ze dan vooral jongeren gebruiken om aan de grens te rellen in de hoop dat de IDF niet op hen zal schieten.


Hamas-functionaris Khalil al-Hayya zei in een reactie,: "Onze mobiliserende massa's zijn gekomen om aan te kondigen dat het pad van het 'Zwaard van Jeruzalem' is vernieuwd" daarmee de naam van de terreurgroep gebruikend voor de gevechten in mei tussen Israël en Hamas. Al-Hayya fungeert als plaatsvervangend Gaza-chef van de groep.


De demonstratie vond plaats ondanks een overeenkomst van donderdag die via de Verenigde Naties miljoenen aan Qatarese subsidies zou teruggeven aan de Gazastrook. De overeenkomst werd gezien als een belangrijke doorbraak in pogingen om het fragiele staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas te versterken.
157 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws