israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Restore Medical heeft hartimplantaten ontwikkelt voor de behandeling van congestief hartfalen


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Restore Medical Ltd. , een MedTech-bedrijf heeft in de klinische fase hartimplantaten ontwikkelt voor de behandeling van congestief hartfalen (CHF), en heeft veelbelovende voorlopige resultaten aangekondigd van de eerste klinische studie voor een baanbrekende behandeling voor patiënten die lijden aan CHF.


De minimaal invasieve, via een katheter geleverde implantaten worden gebruikt voor de behandeling van patiënten met chronisch linkerventrikel falen, waarbij het hart niet in staat is voldoende zuurstofrijk bloed door het lichaam te pompen.


Restore Medical heeft met succes de ContraBand geïmplanteerd bij de eerste patiënten in het ZNA medisch centrum in Middelheim, Antwerpen, België, gevolgd door Kaplan Medical Center in Israël.


"Deze eerste procedures zijn mijlpalen in het bewijzen dat de ContraBand technologie zowel veilig als effectief is voor patiënten met hartfalen", zegt Gilad Marom , CEO van Restore Medical. "De positieve impact die deze behandeling kan hebben op de miljoenen mensen die lijden aan CHF kan niet worden onderschat. Niet alleen zal het de kwaliteit van leven van behandelde patiënten veranderen, maar het zal ook de enorme financiële last verminderen die het gevolg is van het feit dat patiënten onder behandeld."


De ContraBand zal naar verwachting de symptomen verlichten en de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren door ervoor te zorgen dat de gezonde rechterventrikel de falende linkerventrikel ondersteunt. De functie van de implantaten is zelfs lang na de ingreep volledig omkeerbaar, wat uniek is op het gebied van cardiovasculaire implantaten.


CHF is een progressieve, slopende ziekte en is een van de belangrijkste doodsoorzaken: minder dan de helft van de patiënten overleeft vijf jaar na de diagnose en slechts 30% overleeft tien jaar. Met 25% van de patiënten die binnen een maand na ontslag terugkeren naar het ziekenhuis, is het ook de belangrijkste oorzaak van herhaalde ziekenhuisopnames. CHF treft wereldwijd tientallen miljoenen mensen, waarvan 6,2 miljoen alleen al in de Verenigde Staten, en wordt beschouwd als de grootste onvervulde klinische en financiële behoefte waarmee de wereldwijde gezondheidszorgstelsels worden geconfronteerd.


42 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws