top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Rinat Zagdon,23: Wereldreiziger met 'heel mooie stem', vermoord door Hamas op het Supernova-muziekfestival op 7 oktober

Foto via Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost.


Rinat “Rini” Hodaya Zagdon, 23, uit Elazar, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen op het Supernova-muziekfestival.


Ze werd een aantal dagen als vermist beschouwd totdat haar lichaam op 13 oktober werd gevonden en die dag werd ze begraven in Kfar Etzion. Ze werd samen met haar vriend Tiferet Lapidot gedood.


Ze laat haar ouders Mechola en Moriel en haar broers en zussen achter. Ze werd door vrienden en familie herinnerd vanwege haar losbandige krullen, haar prachtige zangstem en haar liefde voor reizen over de hele wereld.


“Een van de dingen die Rinat het meest karakteriseerde, was dat ze ruimte maakte voor iedereen”, vertelde haar vader Moriel aan Channel 14 News. 'Een van haar levensmotto's die ze altijd zei was: 'Mam, papa, kijk in het hart, niet hoe iemand eruit ziet, het hart is waar hij werkelijk is.' Dat was Rina.”


Haar moeder Mechola zei dat Rinat 'vol vreugde was, altijd lachte, altijd mensen blij maakte, en dat bracht haar enorme kringen van allerlei soorten vrienden', zei ze.


"Ze had ook een heel mooie stem. Ze drukte zichzelf uit door haar stem. Elke keer dat iemand iets zei, deed het haar aan een liedje denken en zong ze het", vertelde Mechola aan de tv-zender. “Ze is er in haar 23 jaar in geslaagd een grote impact te maken.”


Haar vriend, Ofir Amar, herdacht haar op Instagram: “Onze Rini, een heel blok eindeloze zoetheid. Ons licht, een engel in de vorm van een mens, onze glimlach en onze omhelzing, de lach en de vreugde, het hart dat alles voelt”, schreef ze. “Met magische krullen en vriendelijke ogen, die recht in de ziel kijken. Een zonnestraaltje in de grote wereld.”


Haar vriendin Liron Fenigshtein zei dat ze zich ‘de unieke ziel wil herinneren die je was, je levensvreugde en het enorme licht dat je naar elke plek met je meebracht. Een groot hart, vriendelijke ogen en zoveel liefde voor ieder mens zoals hij of zij is, met heel veel eenvoudig geloof... Verheug je daarboven met al onze andere gevallen daarboven, zing voor ze, speel voor ze en dans. Daar ben jij de beste in.”


Rinats broer, Bnaya, schreef op Facebook dat ze, wanneer ze door India reisde, hem vroeg of hij haar miste, 'en ik zei 'natuurlijk mis ik je', en jij vroeg 'maar waarom?' En ik antwoordde: 'Ik hou van je en ik ben je broer en ik wil dat je al naar huis komt.'


'Het spijt me dat ik je vroeg terug te komen. Het spijt me dat ik alleen aan mezelf dacht, ik was gewoon bang dat je daar iets zou overkomen, en ik wilde je wat dichter bij me hebben. Jij bent mijn muziek in het leven.”

273 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page