israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Robot chef van SavorEat gaat koken voor hightech bedrijven


De robot chef van SavorEat. Foto via SavorEat


Het foodtechbedrijf SavorEat blijft de weg effenen voor de commercialisering van zijn oplossing en begeeft zich nu op de hightechmarkt als onderdeel van een joint venture met de Yarzin-Sella cateringgroep.


Het bedrijf, dat een robotchef heeft ontwikkeld om vleesalternatieven te produceren op basis van de voorkeuren van het diner, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met een van de meest gerenommeerde cateringgroepen in Israël en één die wereldwijd gewaardeerd wordt, Yarzin-Sella. Samen starten de twee bedrijven met een high-end foodservice-pilot (een premium cateringformule).


Yarzin-Sella is een exclusief bedrijf voor zakelijke diners dat hoogwaardige cateringdiensten levert aan de toonaangevende internationale bedrijven, zowel in Israël als over de hele wereld. Yarzin-Sella, dat een breed scala aan restaurants exploiteert, waaronder Magazzino, Taqueria, Cafe Italia, Zozobra en anderen, heeft meer dan 30 jaar ervaring in de restaurantindustrie en meer dan 10 jaar op het gebied van bedrijfscatering. Yarzin-Sella levert dinerservices aan de hightechmarkt, waaronder internationale bedrijven die actief zijn in Israël, zoals Meta (Facebook), Google, Playtika en anderen.


Als onderdeel van deze joint venture gaan de twee een langdurige samenwerking aan. Het doel wat SavorEat betreft, is om een ​​extra markt te betreden en haar persoonlijk op maat gemaakte oplossing aan te bieden aan nieuwe doelgroepen. Als onderdeel van hun samenwerking, en nadat de twee hun voorbereidende voorbereiding hebben voltooid, waarin ze overeenstemming moeten bereiken over het pilotprogramma, zullen de bedrijven de mogelijkheid onderzoeken om de pilot op een aantal locaties (onder de hightechklanten van Yarzin-Sella) uit te voeren ), samen te selecteren met behulp van de robotchef-systemen van het bedrijf. Naast de pilot, die enkele maanden in Israël zal lopen, zijn de twee van plan om samen te blijven werken in andere markten, met als eerste doel commercialisering in de VS.


Een hamburger van SavorEat. Screenshot YouTube


Dankzij de unieke technologie van SavorEat kunnen plantaardige ingrediënten worden gecombineerd voor op maat gemaakte hamburgers die door een robotchef kunnen worden gekookt met behulp van geavanceerde kooktechnieken, zonder enige menselijke aanraking. Meerdere hamburgers, gepersonaliseerd voor de specifieke voeding van de consument en met de unieke smaak en textuur van dierlijk vlees, kunnen in slechts enkele minuten tegelijk worden gekookt.


SavorEat heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend met een ander internationaal cateringbedrijf, Sodexo, om een ​​pilot te lanceren voor de Amerikaanse markt. De twee overeenkomsten vullen elkaar aan, aangezien Sodexo zich vooral richt op studenten, terwijl Yarzin-Sella zich richt op high-end corporate catering.


Met deze nieuwe overeenkomst met Yarzin-Sella richt SavorEat zich voor het eerst rechtstreeks op de premium cateringmarkt en in de beginfase op de wereld van hightech, die meestal bestaat uit early adopters of lighthouse-klanten, die de neiging hebben om nieuwe technologie en producten snel te omarmen nadat ze zijn gelanceerd.


"De visie van SavorEat is om het woord van persoonlijk op maat gemaakte voeding te verspreiden, aangezien het voor het eerst de eindconsument is die een machtspositie zal hebben", zegt Racheli Vizman, medeoprichter en CEO van SavorEat tegen The Jerusalem Post.


"Het product van het bedrijf is een innovatief concept dat de automatische en autonome creatie van vleesalternatieven mogelijk maakt zonder concessies te doen aan smaak en kwaliteit. Aansluiten bij Yarzin-Sella is een natuurlijke en logische stap voorwaarts. Aan de ene kant zal SavorEat toegang hebben tot doelgroepen die innovatie omarmen en promoten, terwijl het aan de andere kant Yarzin-Sella zal plaatsen als de ambassadeur van dergelijke innovatie in haar bedrijven."
36 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws