israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

ROOK UGV - Robots kunnen de grondtroepen aan het front vervangen


ROOK 6X6 Unmanned Ground Vehicle (UGV). Foto Elbit Systems


Elbit Systems en Roboteam lanceren ROOK, een militaire 6X6 Unmanned Ground Vehicle (UGV) met meerdere nuttige ladingen, een uniek ontwerp met ingebouwde autonomiesuite die een combinatie biedt van grotere capaciteit, verbeterde manoeuvreerbaarheid en behendigheid op het veld die essentieel zijn voor een grotere missie-effectiviteit.


De ROOK UGV is ontwikkeld op basis van de operationele ervaring die is opgedaan door het inzetten van de 4×4 PROBOT UGV-systemen in verschillende landen, waaronder de VS, Frankrijk, Israël en het Verenigd Koninkrijk.


ROOK opereert samen met soldaten. Foto Elbit Systems


De ROOK is helemaal opnieuw ontworpen als een robot UGV-platform in overeenstemming met de toepasselijke militaire normen, waarbij de modulaire doosstructuur is toegepast, waardoor componenten op het veld kunnen worden vervangen zonder dat een gekwalificeerd technicus of OEM-lab onderhoud nodig is, en efficiënte upgrades en modificaties zonder tussenkomst van de OEM.Een ingebouwde TORCH-X Robotic and Autonomous (RAS) applicatie, geeft ROOK volledige autonomie en de mogelijkheid om zowel overdag als 's nachts efficiënt over ruw terrein te navigeren om voorraden te leveren, slachtoffers te evacueren, inlichtingen vergarende missies uit te voeren (inclusief door -board VTOL's), en opereren als een wapensysteem op afstand.


ROOK vervoert gewonde soldaat. Foto Elbit Systems


Met een eigen gewicht van 1200 kg, een laag zwaartepunt en een bodemvrijheid van 24 cm, is ROOK in staat om tot 1200 kg aan nuttige lading te vervoeren met behoud van superieure manoeuvreerbaarheid en overdraagbaarheid. Volledige naleving van het UGV Interoperability Profile (IOP) maakt van ROOK een platform met meerdere payloads dat gebruikers naadloze plug-and-play payload-integratie biedt.


ROOK wordt gebruikt voor logistic vervoer. Foto Elbit Systems


Door gebruik te maken van een modulaire hybride energieconfiguratie van batterijen en een optionele interne generator, biedt ROOK een operationeel uithoudingsvermogen van maximaal 8 rij-uren en een snelheid van 30 km per uur. ROOK wordt bediend via de TORCH-X RAS-applicatie of via een 7-inch robuuste display-eenheid voor alle weersomstandigheden, waardoor een enkele operator meerdere onbemande systemen kan bedienen.95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws