top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Rotem Neumann, 25: Haar leven was een 'eindeloze dans'. Vermoord op het Supernova muziekfestival op 7 oktober

Rotem Neumann (gebruikt in overeenstemming met artikel 27a van de auteurswet) via Times of Israel


Een artikel in de Times of Israel serie Those We Have Lost.


Rotem Neumann, 25, uit Kfar Hess, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen op het muziekfestival Supernova.


Ze werd drie dagen als vermist beschouwd voordat haar lichaam op 10 oktober werd geïdentificeerd.


Een video die weken later op Tiktok werd geplaatst ter nagedachtenis aan Rotem toonde een vrouw die voortdurend glimlachte en danste door het leven.


Vriend Elit Eliyahu, die de video maakte, schreef in het bijschrift dat ze ‘je altijd zouden herinneren dat je lachte, danste en genoot van het leven.’


In een brief aan Rotem die in november in Israel Hayom werd gepubliceerd, schreef haar vriend Shaked dat ze verbaasd zou zijn geweest als ze had geweten hoeveel mensen haar opmerkten en ‘jaloers waren en voor zichzelf minstens een kwart van die glimlach en de helft van de glimlach wensten. dans” die ze had.


‘We waren allemaal gezegend dat we je kenden’, schreef hij. “We hadden het voorrecht om van die fontein van de jeugd te mogen proeven en deel te nemen aan de prachtige dans die je eindeloos deed, en we danken je voor elke seconde.”


Hij eindigde met te zeggen dat hij er zijn levensmissie van zou maken om Rotem in ieders hart levend te houden.


‘Je muziek zal in onze oren blijven spelen, en je licht zal voor eeuwig schijnen’, schreef hij.


Ongeveer een maand voordat ze werd vermoord, was Rotem gaan werken in restaurant Merloza in Tel Aviv, waar chef-kok Dor Even het personeel omschreef als een gezin en zei dat Rotem haar plek in dat gezin had gevonden gedurende de korte tijd dat ze daar werkte.


“Rotem was geweldig en slim”, schreef hij in een overlijdensbericht in Walla. “Ze had een boeiende glimlach en goede energie. Ik weet dat, ook al was ze maar een korte tijd bij ons, [Mijn vrouw] Mor en ik haar altijd zullen herinneren, en dat ze altijd deel zal uitmaken van de familie.

231 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page