top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ruim 1.000 leden van veiligheids- en hulpdiensten oefenen terreuraanslag lightrail Tel Aviv


Foto ministerie van Defensie


Meer dan 1.000 leden van veiligheids- en hulpdiensten, honderden nep-slachtoffers hebben dinsdag meegedaan aan oefeningen op drie locaties langs het binnenkort te openen lightrailsysteem van Tel Aviv en omgeving.


Bij de gezamenlijke oefening die werd gehouden door het ministerie van Defensie, het leger, de politie, de brandweer, het ministerie van Volksgezondheid en de gemeente Tel Aviv waren meer dan 1.000 leden van de veiligheids- en hulpdiensten en enkele honderden figuranten betrokken die slachtoffers met verschillende gradaties van verwondingen nabootsten, meldt The Times of Israel.


Volgens het ministerie van Defensie vond de oefening plaats op drie belangrijke punten langs het nieuwe lightrailsysteem - in Tel Aviv, Bat Yam en Ramat Gan - op zowel bovengrondse als ondergrondse stations.


Het grootste deel van de oefening vond plaats in het ondergrondse Allenby-station in Tel Aviv, aldus het ministerie.


Behalve dat een gesimuleerde chemische stof op perrons en treinen werd verspreid, oefenden de strijdkrachten ook het reageren op schiet- en bombardementen.

Tientallen buitenlandse waarnemers arriveerden ook om de oefening te bekijken "als onderdeel van internationale leer- en samenwerkingsprocessen", aldus het ministerie.


De oefening met chemische terreuraanslagen maakt deel uit van een reeks oefeningen “om de nationale paraatheid voor een terreurincident te verbeteren”, aldus het ministerie.

38 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page