top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ruim 1.000 vrachtwagens voor humanitaire hulp via de Erez en Kerem Shalom Crossings en 160.000 liter brandstof en diesel via drijvende pier naar Gaza

Foto via IDF woordvoerder


De IDF zet, via de Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT), haar inspanningen voort om de doorgang van honderden vrachtwagens met voedsel, water, medische benodigdheden en onderdakuitrusting voor de inwoners van Gaza te vergemakkelijken.


Deze week werden 1.050 vrachtwagens voor humanitaire hulp geïnspecteerd en overgebracht naar de Gazastrook via de Kerem Shalom Crossing van de Land Crossings Authority van het Ministerie van Defensie en de Erez Crossing, na veiligheidscontroles.


Ook zijn namens de organisatie van het Wereldvoedselprogramma (WFP) 204 meeltrucks overgedragen om de bakkerijactiviteiten van de organisatie in de hele Gazastrook te bevoorraden. Bovendien werd, als onderdeel van de werking van essentiële humanitaire infrastructuur in de Gazastrook, waaronder ziekenhuizen en schuilplaatsen, 162.000 liter brandstof en diesel overgedragen.


Daarnaast werden ook 120 Jordaanse vrachtwagens met humanitaire hulp overgebracht naar de Gazastrook. Bovendien werden deze week honderden tenten gekocht door de staat Israël en bestemd voor het humanitaire gebied in Al-Mawasi via de Kerem Shalom Crossing gebracht als onderdeel van het responsieve plan voor de evacuatie van de bevolking uit het Rafah-gebied naar de humanitaire gebieden.


Bovendien voltooide US CENTCOM, na uitgebreide voorbereidingen door de IDF, COGAT en het Ministerie van Defensie, de bouw van een drijvende pier om de overdracht van humanitaire hulp naar de Gazastrook mogelijk te maken. Sinds de pier de afgelopen twee dagen in gebruik werd genomen, zijn honderden pallets met humanitaire hulp overgebracht voor distributie in de Gazastrook.


De IDF zal haar inspanningen voortzetten om humanitaire hulp de Gazastrook binnen te laten komen over land, door de lucht en over zee, in overeenstemming met het internationaal recht.
286 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page